Kávové rezy s tvarohovo-šľahačkovou plnkou

Autor receptu: anina6

Tento zákusok som piekla ešte minulý týždeň a chcem sa s vami podeliť o tento recept. Nie je to nič náročné a pracné, ale chutil vynikajúco.

15 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv si pripravíme piškótové cesto. Čiže vyšľaháme 5 žltkov s 4PL trstinového cukru, postupne pridávame vlažnú vodu, olej, múku a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Potom pomaličky prisýpam instantnú kávu a capuccíno a zľahka premiešame.
  2. Hotové cesto si vylejeme na pripravený plech a upečieme v rúre nastavenej na 180 stupňov. Piekla som ho asi 10 minút. Upečený piškót vyklopíme na drevenú doštičku a necháme vychladiť.
  3. Medzitým si pripravíme plnku. Jednu krabičku jemného tvarohu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a pridáme vyšľahanú práškovú šľahačku. Do krému nastrúhame čokoládu a premiešame.
  4. Vychladnutú piškótu rozrežeme pozdlžne na polovičku a natrieme džemom. V mojom prípade som použila domáci černicovo-hroznový džem. Na džem nanesieme vrstvu krému a priložíme druhou polovicou koláča. Krémom potom natrieme vrch a boky zákuska. Povrch ozdobíme pomocou ozúbkovanej stierky a necháme vychladiť.
  5. Zákusok som krájala na trojuholníky a už sme len degustovali.