« Naspäť na tento recept

Karí karfiol so zemiakmi, špenátom a s cícerom verzia na vytlačenie



Autor receptu: marosinho

Postup receptu

Očistíme si a pripravíme karfiol, ktorý povaríme 5-8 minút v slanej vode. Následne si ho odložíme aj s 300 ml vody, v ktorej sa varil. Ďalej varíme asi 10 minút zemiaky. Mne sa podarilo trochu zemiaky rozvariť, preto vyzerá jedlo trochu kašovitejšie, než by malo.

Nakrájame si očistenú cibuľu, cesnak, zázvor a chilli a opražíme na masle a olivovom oleji. Potom pridáme všetky pripravené koreniny a pražíme až do zmäknutia. Následne pridáme karfiol s vodou a zemiaky. Varíme asi 5-10 minút.

Medzitým si prepláchneme a umyjeme špenát a spolu s cícerom ho pridáme do jedla. Varíme kým špenát nezmäkne. Podávame s hustejším bielym jogurtom a pokvapkáme limetkovou šťavou.
Karí karfiol so zemiakmi, špenátom a s cícerom - obrázok 3

Suroviny




8
porcií
15
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist