8
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1,5 kg | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 5 strúčikov | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 2 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 3 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 20 g čerstvý | 
                                                             | 
                                                    
| 800 g uvarený alebo z konzervy | 
                                                             | 
                                                    
| 400 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Očistíme si a pripravíme karfiol, ktorý povaríme 5-8 minút v slanej vode. Následne si ho odložíme aj s 300 ml vody, v ktorej sa varil. Ďalej varíme asi 10 minút zemiaky. Mne sa podarilo trochu zemiaky rozvariť, preto vyzerá jedlo trochu kašovitejšie, než by malo.
- 2
 Nakrájame si očistenú cibuľu, cesnak, zázvor a chilli a opražíme na masle a olivovom oleji. Potom pridáme všetky pripravené koreniny a pražíme až do zmäknutia. Následne pridáme karfiol s vodou a zemiaky. Varíme asi 5-10 minút.
- 3
 Medzitým si prepláchneme a umyjeme špenát a spolu s cícerom ho pridáme do jedla. Varíme kým špenát nezmäkne. Podávame s hustejším bielym jogurtom a pokvapkáme limetkovou šťavou.
                                                    
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    




 


Masozruti si k tomu mozu pridat nejake masko a budu spokojni :D