Fašírky

Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept)

Autor receptu: happybunny

Chrumkavé zvonka a mäkkučké vo vnútri, fašírky na tento štýl robievam najradšej, pretože sú pečené a teda nie sú zbytočne nezdravé a mastné. V kombinácii so šalátom tvoria ideálne ľahký letný pokrm a taktiež ich môžeme jednoducho šupnúť do mrazničky na dni, kedy sa nám nechce stáť pri sporáku, pekne sa rozmrazujú. :)

6
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme si v osolenej vode karfiol, zemiaky a cesnak.
  2. Všetko spolu rozmačkáme na kašu.
  3. Pridáme všetky prísady okrem strúhanky a poriadne premiešame. Solíme podľa chuti - ja som dostatočne osolila vodu pri varení, takže som už veľa soliť nepotrebovala. (3 PL aquafaby používame ako náhradu za 1 celé vajce)
  4. Pridávame strúhanku dokým dosiahneme mäkkú, ale tvarovateľnú konzistenciu.
  5. V rukách si vytvarujeme guľky, malo by ich vyjsť okolo 22 kusov. Z vrchu ich pokropíme troškou oleja a pečieme 20 minút na 200°, teplotu zvýšime na 220° a pečieme ďalších 15 minút.
  6. Po 35 minútach pečenia ich pootáčame, treba dávať pozor aby sme pri otáčaní náhodou neodlomili spodok.
  7. Dopekáme ďalších 10 minút na 220°.
  8. Servírovala som ich s chilli omáčkou Sriracha a sezamom, mango omáčkou poliatymi cherry paradajkami, ľadovým šalátom, kápiou, uhorkou, mrkvou a šampiňónmi. Dobrú chuť! :)