Fašírky
Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept)
Autor receptu: happybunny
Chrumkavé zvonka a mäkkučké vo vnútri, fašírky na tento štýl robievam najradšej, pretože sú pečené a teda nie sú zbytočne
nezdravé a mastné. V kombinácii so šalátom tvoria ideálne ľahký letný pokrm a taktiež
ich môžeme jednoducho šupnúť do mrazničky na
dni, kedy sa nám nechce stáť pri sporáku, pekne sa rozmrazujú. :)
6 porcií |
20 minút príprava |
45 minút na 220 °C |
Postup
- Uvaríme si v osolenej vode karfiol, zemiaky a cesnak.
- Všetko spolu rozmačkáme na kašu.
- Pridáme všetky prísady okrem strúhanky a poriadne premiešame. Solíme podľa chuti - ja som dostatočne osolila vodu pri varení, takže som už veľa soliť nepotrebovala. (3 PL aquafaby používame ako náhradu za 1 celé vajce)
- Pridávame strúhanku dokým dosiahneme mäkkú, ale tvarovateľnú konzistenciu.
- V rukách si vytvarujeme guľky, malo by ich vyjsť okolo 22 kusov. Z vrchu ich pokropíme troškou oleja a pečieme 20 minút na 200°, teplotu zvýšime na 220° a pečieme ďalších 15 minút.
- Po 35 minútach pečenia ich pootáčame, treba dávať pozor aby sme pri otáčaní náhodou neodlomili spodok.
- Dopekáme ďalších 10 minút na 220°.
- Servírovala som ich s chilli omáčkou Sriracha a sezamom, mango omáčkou poliatymi cherry paradajkami, ľadovým šalátom, kápiou, uhorkou, mrkvou a šampiňónmi. Dobrú chuť! :)