« Naspäť na tento recept

Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept) verzia na vytlačenie

Chrumkavé zvonka a mäkkučké vo vnútri, fašírky na tento štýl robievam najradšej, pretože sú pečené a teda nie sú zbytočne nezdravé a mastné. V kombinácii so šalátom tvoria ideálne ľahký letný pokrm a taktiež ich môžeme jednoducho šupnúť do mrazničky na dni, kedy sa nám nechce stáť pri sporáku, pekne sa rozmrazujú. :)

Autor receptu: happybunny

Postup receptu

Uvaríme si v osolenej vode karfiol, zemiaky a cesnak.
Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept) - obrázok 1

Všetko spolu rozmačkáme na kašu.
Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept) - obrázok 2

Pridáme všetky prísady okrem strúhanky a poriadne premiešame. Solíme podľa chuti - ja som dostatočne osolila vodu pri varení, takže som už veľa soliť nepotrebovala. (3 PL aquafaby používame ako náhradu za 1 celé vajce)
Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept) - obrázok 3

Pridávame strúhanku dokým dosiahneme mäkkú, ale tvarovateľnú konzistenciu.
Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept) - obrázok 4

V rukách si vytvarujeme guľky, malo by ich vyjsť okolo 22 kusov. Z vrchu ich pokropíme troškou oleja a pečieme 20 minút na 200°, teplotu zvýšime na 220° a pečieme ďalších 15 minút.
Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept) - obrázok 5

Po 35 minútach pečenia ich pootáčame, treba dávať pozor aby sme pri otáčaní náhodou neodlomili spodok.
Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept) - obrázok 6

Dopekáme ďalších 10 minút na 220°.
Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept) - obrázok 7

Servírovala som ich s chilli omáčkou Sriracha a sezamom, mango omáčkou poliatymi cherry paradajkami, ľadovým šalátom, kápiou, uhorkou, mrkvou a šampiňónmi. Dobrú chuť! :)
Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept) - obrázok 8

Suroviny




6
porcií
20
minút
príprava
45
minút
na 220 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist