Karfiolové fašírky
Karfiolové fašírky

Karfiolové fašírky s medvedím cesnakom v čepcovej blane

izabella929 - fotkaizabella929, 27. marca 2020

Jednoduchý obed dnes z karfiolu. Do fašíriek som pridala medvedí cesnak a obalila ich v čepcovej blane, kto ju nemá, sú výborné aj bez nej.

4-5
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4-5 ružičiek
1 ks menšia
80 g
1 ks
1 ks
6 listov
hrsť (domáca)
podľa chuti
podľa chuti
 (bravčový čepiec)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Karfiol som umyla a rozobrala na ružičky.

    Karfiolové fašírky s medvedím cesnakom v čepcovej blane - obrázok 1
  2. 2

    Vložila som ich do rajnice, zaliala vodou, pridala som štipku soli a uvarila do polomäkka.

    Karfiolové fašírky s medvedím cesnakom v čepcovej blane - obrázok 2
  3. 3

    Medvedí cesnak som umyla pod tečúcou vodou a pripravila som anglickú slaninu.

    Karfiolové fašírky s medvedím cesnakom v čepcovej blane - obrázok 3
  4. 4

    Medvedí cesnak a slaninu som nakrájala a ošúpala som aj cibuľu.

    Karfiolové fašírky s medvedím cesnakom v čepcovej blane - obrázok 4
  5. 5

    Do rajničky som dala 1/2 lyžice masti, opiekla som na nej pokrájanú cibuľu a pridala som aj anglickú slaninu.

    Karfiolové fašírky s medvedím cesnakom v čepcovej blane - obrázok 5
  6. 6

    Do misy som karfiol nakrájala na drobno, pridala som vajce, medvedí cesnak, opraženú cibuľu s anglickou slaninou, soľ, korenie a pridala som hrsť strúhanky, všetko som dobre premiešala.

    Karfiolové fašírky s medvedím cesnakom v čepcovej blane - obrázok 6
  7. 7

    Z masy som tvorila malé fašírky, už takto sú vhodné na pečenie.

    Karfiolové fašírky s medvedím cesnakom v čepcovej blane - obrázok 7
  8. 8

    Dostala som od priateľov z Komárna túto bravčovú čepcovú blanu a zamrazila som si ju. Teraz som ju nechala rozmraziť a rozprestrela som ju.

    Karfiolové fašírky s medvedím cesnakom v čepcovej blane - obrázok 8
  9. 9

    Do kúskov odrezaných z blany som balila karfiolové guľky.

    Karfiolové fašírky s medvedím cesnakom v čepcovej blane - obrázok 9
  10. 10

    Keď som všetky zabalila, nechala som rozohriať trošku masti. Nie je potrebné veľa masti, lebo čepcová blana je tuková a tuk sa pri pečení vytápa.

    Karfiolové fašírky s medvedím cesnakom v čepcovej blane - obrázok 10
  11. 11

    Do horúcej masti som vložila fašírky a opiekla z jednej strany.

    Karfiolové fašírky s medvedím cesnakom v čepcovej blane - obrázok 11
  12. 12

    Obrátila a dopiekla aj z druhej strany.

    Karfiolové fašírky s medvedím cesnakom v čepcovej blane - obrázok 12
  13. 13

    Fašírka som vyložila na kuchynským papierom vystlaný podnos. Jednu som prekrojila, aby som videla ako sa prepiekli.

    Karfiolové fašírky s medvedím cesnakom v čepcovej blane - obrázok 13
  14. 14

    Všetky upečené.

    Karfiolové fašírky s medvedím cesnakom v čepcovej blane - obrázok 14
  15. 15

    Podávala som ich s varenými zemiakmi a čerstvým kapustovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.

    Karfiolové fašírky s medvedím cesnakom v čepcovej blane - obrázok 15

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Neotřelý, pěkný receptík, milá Izi, mně by chutnalo. Přeji pevné zdraví, držme sa!
@haji (27.3.2020 16:35)

Ďakujem ti milá háji za úprimné slová,,,nech más dobre zdravie,,nech sa darí tebe i tvojej rodinke