Karfiolové fašírky

Karfiolové fašírky s cesnakovým dipom

Autor receptu: anicka176

Alternatíva k vyprážanému karfiolu, ako príloha sa hodia opekané zemiaky, či kaša alebo zeleninový šalát.* Ak do karfiolovej zmesi pridáme vajíčko a namiesto strúhanky použijeme pšeno, môžeme v jenskom skle piecť ako slaný koláč.

45 minút
príprava
9 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Karfiol uvaríme v osolenej vode do mäkka. Preložíme do misky a popučíme resp. pomixujeme. Osolíme podľa chuti.
  2. Do misky pridáme ostatné suroviny okrem strúhanky. Zamiešame a zahustíme strúhankou. Dá sa nahradiť pšenom, pomletými ovsenými vločkami...
  3. Vytvarujeme v rukách fašírky, ak chceme, poprášime ich hladkou múkou.
  4. Vyprážame na oleji či masti.
  5. Cesnakový dip: Prepučený cesnak primiešame ku kyslej smotane, pridáme, čerstvú alebo mrazenú posekanú petržlenovú vňať či pažítku. Dobrú chuť.