Karfiolové fašírky
Karfiolové fašírky s cesnakovým dipom
Autor receptu: anicka176
Alternatíva k vyprážanému karfiolu, ako príloha sa hodia
opekané zemiaky, či kaša alebo zeleninový šalát.*
Ak do karfiolovej zmesi pridáme vajíčko a namiesto
strúhanky použijeme pšeno,
môžeme v jenskom skle piecť ako
slaný koláč.
45 minút príprava |
9 minút tepelná úprava |
Postup
- Karfiol uvaríme v osolenej vode do mäkka. Preložíme do misky a popučíme resp. pomixujeme. Osolíme podľa chuti.
- Do misky pridáme ostatné suroviny okrem strúhanky. Zamiešame a zahustíme strúhankou. Dá sa nahradiť pšenom, pomletými ovsenými vločkami...
- Vytvarujeme v rukách fašírky, ak chceme, poprášime ich hladkou múkou.
- Vyprážame na oleji či masti.
- Cesnakový dip: Prepučený cesnak primiešame ku kyslej smotane, pridáme, čerstvú alebo mrazenú posekanú petržlenovú vňať či pažítku. Dobrú chuť.