Kapustový prívarok
Kapustový prívarok s bravčovým karé (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Pre milovníkov prívarkov odporúčam pripraviť na obed
alebo večeru.
4 porcie |
25-30 minút príprava |
25-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravené suroviny na prívarok.
- Z hlávkovej kapusty odstránime hlúbik a pokrájame ju na kocky. Dáme do hrnca, zalejeme vodou, ktorú osolíme. Varíme do zmäknutia, potok uvarenú kapustu scedíme.
- Cibuľu nakrájame nadrobno. Olej rozpálime a cibuľu orestujeme do sklovita, pridáme cukor, krátko restujeme do rozpustenia cukru. Pridáme scedenú kapustu, soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu, paradajkový pretlak krátko povaríme. Prívarok po uvarení.
- Mäso umyjeme, osušíme, pokrájame na plátky a zľahka naklepeme. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, sladkou červenou paprikou, rascou.
- Každý plátok z jednej strany obalíme hladkou múkou. Olej rozpálime a karé osmažíme 2-3 minútky z oboch strán a vyberieme z výpeku.
- Výpek zalejeme vývarom alebo teplou vodou vložíme späť mäso a dusíme pod pokrievkou 25-30 minút. Podávame s prívarkom z hlávkovej kapusty a s knedľou alebo zemiakmi. Dobrú chuť.