Kapustové frikadelky so smotanovo-cesnakovým dresingom

Richard Henček
šéfkuchár hotela Hviezda*** v Dudinciach, 16. októbra 2018 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Kapustové frikadelky so smotanovo-cesnakovým dresingomFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 min
príprava

Suroviny

500 g
120 g
1 ks
200 g
100 ml
50 g
4 strúčiky
2 PL nasekaná
250 g
4 ks
4 ks (aspoň jednodňové)
200 ml
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Čínsku kapustu nasekáme na jemné rezančeky. Nasolíme a necháme odpočívať asi 10 minút. Rožky nakrájame na malé kocky a zalejeme vlažným mliekom. Cibuľu nasekáme na drobné kocky a opražíme na masle.

  2. 2

    Čínsku kapustu vytlačíme – zbavíme prebytočnej vody. Pridáme do nej namočené rožky, vajcia, na kocky nakrájanú slaninu a opraženú cibuľu, dochutíme soľou, korením, rascou, roztlačenými 2 strúčikmi cesnaku a údenou mletou paprikou. Z hmoty vytvarujeme malé fašírky, obalíme v strúhanke a vyprážame na oleji.

  3. 3

    Cesnakový dresing: Smotanu vymiešame s roztlačenými strúčikmi cesnaku, dochutíme soľou, korením a posekanou petržlenovou vňaťou.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist