Kapustové frikadelky so smotanovo-cesnakovým dresingom
Richard Henček
šéfkuchár hotela Hviezda*** v Dudinciach, 16. októbra 2018
šéfkuchár hotela Hviezda*** v Dudinciach, 16. októbra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 500 g |
|
| 120 g |
|
| 1 ks |
|
| 200 g |
|
| 100 ml |
|
| 50 g |
|
| 4 strúčiky |
|
| 2 PL nasekaná |
|
| 250 g |
|
| 4 ks |
|
| 4 ks (aspoň jednodňové) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 200 ml |
|
Postup
-
1
Čínsku kapustu nasekáme na jemné rezančeky. Nasolíme a necháme odpočívať asi 10 minút. Rožky nakrájame na malé kocky a zalejeme vlažným mliekom. Cibuľu nasekáme na drobné kocky a opražíme na masle.
- 2
Čínsku kapustu vytlačíme – zbavíme prebytočnej vody. Pridáme do nej namočené rožky, vajcia, na kocky nakrájanú slaninu a opraženú cibuľu, dochutíme soľou, korením, rascou, roztlačenými 2 strúčikmi cesnaku a údenou mletou paprikou. Z hmoty vytvarujeme malé fašírky, obalíme v strúhanke a vyprážame na oleji.
- 3
Cesnakový dresing: Smotanu vymiešame s roztlačenými strúčikmi cesnaku, dochutíme soľou, korením a posekanou petržlenovou vňaťou.
Tiež fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu