Kapustová ryža

Kapustová ryža na indický spôsob

Autor receptu: ryzasos

Kapustová ryža na indický spôsob predstavuje chuťovo zaujímavú prílohu, alebo základ hlavného jedla.* Tento recept je perfektný najmä vtedy, ak chcete hravo využiť ryžu z predchádzajúcich dní, a to v chutnej podobe. Jedlo je veľmi jednoduché na prípravu a výsledok očarí.

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ak nemáme uvarenú ryžu z predošlého dňa, uvaríme si čerstvú. Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme 250 ml vody.
  2. Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka (približne 15 minút). Ryžu po dovarení necháme vychladnúť, aby sa nám v závere nelepila.
  3. Vo woku na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  4. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, najemno nastrúhanú mrkvu, na tenké pásiky nakrájanú kapustu, všetky korenia, arašidy a restujeme približne 5 minút na silnom plameni.
  5. Potom k zelenine pridáme uvarenú ryžu a miešame na miernom plameni ešte približne 2 minúty tak, aby sa všetky suroviny prepojili. podávame ozdobené pórom a vňaťou.