Kapustová ryža
Kapustová ryža na indický spôsob
Autor receptu: ryzasos
Kapustová ryža na indický spôsob predstavuje chuťovo zaujímavú prílohu, alebo základ hlavného jedla.* Tento recept je
perfektný najmä vtedy, ak chcete hravo využiť ryžu z predchádzajúcich dní, a to v chutnej podobe. Jedlo je veľmi jednoduché na
prípravu a výsledok očarí.
2 porcie |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Ak nemáme uvarenú ryžu z predošlého dňa, uvaríme si čerstvú. Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme 250 ml vody.
- Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka (približne 15 minút). Ryžu po dovarení necháme vychladnúť, aby sa nám v závere nelepila.
- Vo woku na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, najemno nastrúhanú mrkvu, na tenké pásiky nakrájanú kapustu, všetky korenia, arašidy a restujeme približne 5 minút na silnom plameni.
- Potom k zelenine pridáme uvarenú ryžu a miešame na miernom plameni ešte približne 2 minúty tak, aby sa všetky suroviny prepojili. podávame ozdobené pórom a vňaťou.