Vianočná kapustnica s údenou rybou

hafira - bez fotkyhafira, 8. decembra 2011
6
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

0,500 dkg
0,5 l
za hrsť
2-4 sladkovodné
1-2 kg
0,20 dkg
1 lyžica dochutenie




Postup

  1. 1

    500 g kyslej kapusty,pol litra kapustovej šťavy,hrsť sušených húb,3-4 sladkovodné údené ryby,dva strúčiky cesnaku.Kapustu,šťavu,huby,cesnak dáme variť.po pol hodine varenie pridáme údené ryby-dbáme,aby sa nám nerozvarili,potom ich vyberieme a kapustnicu dochutíme podľa svojej chuti.Ku kapustnici uvaríme zemiaky tak asi 1,5 kg. Po uvarení zemiaky utlačíme spolu s 10-15 dkg bryndze na hrubšiu kašu.Servírujeme na jeden tanier-kôpka zemiakov a dolejeme kapustnicu.Tento recept pochádza z Oravy.

Diskusia k receptu

hubata
A toto bude vianočná kapustnica z krásneho kraja - z Oravy. Preto tá ryba?
hubata
Ježiši, ja trubka - v poslednej vete to máš napísané, ja som pozerala do profilu.
jurka
Toto som hladala. Dakujem. Polievka, ktorej sa neviem dojest. Poznam ju so zemiakovou kasou s cibulou a mletou cervenou paprikou. Skusim aj bryndzovy variant.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia