Kalerábová polievka s hubami a so strateným prepeličím vajíčkom
Richard Noskovič
šéfkuchár Residence Hotel & Club v Donovaloch, 2. novembra 2021
šéfkuchár Residence Hotel & Club v Donovaloch, 2. novembra 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Šalotku, kaleráb a zemiaky očistíme, nakrájame nadrobno. Do hrnca dáme olivový olej, pridáme nakrájanú zeleninu a restujeme asi 5 minút. Pridáme horčicové semienka a restujeme ešte 5 minút. Podlejeme vínom, vodou, pridáme trocha cukru a osolíme.
- 2
Keď je kaleráb uvarený, polievku rozmixujeme a zjemníme maslom. Môžeme ešte dochutiť.
- 3
Huby umyjeme a orestujeme na masle, osolíme.
- 4
Do hrnčeka dáme vodu, ocot a soľ. Keď zovrie, vodu rozvírime lyžicou a opatrne vložíme jedno rozbité vajíčko. Povaríme asi 1 minútu, vajíčko vyberieme a dáme na papierovú utierku. Takto upravíme všetky vajíčka a servírujeme s polievkou s orestovanými hubami.
Tiež kalerábová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu