Krémová kalerábová polievka

Kalerábová polievka s tekvicovými semienkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Postup

  1. Cibuľu, cesnak a kaleráb očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Do hrnca dáme olivový olej, pridáme horčičné a koriandrové semiačka a na miernom ohni ich pomaly restujeme asi 3 minúty. Pridáme umytú nakrájanú zeleninu a restujeme asi 10 minút.
  2. Podlejeme vínom, pridáme vodu, aby bola zelenina zakrytá, osolíme a varíme domäkka, až kým nie je zelenina úplne rozvarená.
  3. Potom rozmixujeme ponorným mixérom. Polievku precedíme cez sitko, prevaríme a dosolíme. Do hotovej zľahka zašľaháme maslo.
  4. Z vody, octu, cukru, zo soli, z nového korenia, celého korenia a bobkového listu uvaríme sladkokyslý nálev. Mrkvu očistíme a škrabkou na zemiaky naškrabeme dlhé pásy. Namočíme do horúceho nálevu, kde ich necháme asi hodinu marinovať. Polievku podávame s mrkvou a tekvicovými semienkami.