Kakaový koláčik s krémovým syrom
Soňa Chovancová
pezinská koláčikovňa Marlotka, 16. júna 2022
pezinská koláčikovňa Marlotka, 16. júna 2022
Foto: kavickari.sk
12 ks
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
60 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Predhrejeme rúru na 175 °C a na plech dáme papier na pečenie. Do misy spolu preosejeme múku, kakao, soľ a kypriaci prášok. Roztopíme maslo, primiešame doň kryštálový cukor, vajíčka izbovej teploty a vanilkovú esenciu. Primiešame suché ingrediencie a nalejeme do pripraveného plechu.
- 2
Na kakaovú zmes rovnomerne naukladáme pozdĺžne nalámané tyčinky KitKat.
- 3
Na polevu rozmixujeme krémový syr dohladka. Po jednom pridávame vajíčka. Postupne pridáme cukor a vanilkovú esenciu. Nalejeme na vrch brownies a dáme piecť na 55 – 60 minút. Po vytiahnutí z rúry bude povrch brownies zlatohnedý. Pred podávaním necháme vychladnúť pár hodín v chladničke.
Tiež kakaový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
To naozaj? Nie je v rozpise chyba? Na 75g múky až 290g cukru?
A 450 g cukru do polevy. Cukr s cukrem.
Aj masla je tam dost, myslela som, ze v recepte je chyba, ale zrejme som sa mylila
Tieto gramáže boli uvedené v podkladoch, ktoré sme mali k dispozícií od kavickari.sk. Podobné sú uvedené aj na ich stránke: kavickari.sk/nedelne-varenie-poobednajsie-pokusenie/...
Pardon, ale foto u vámi vloženého odkazu pod receptom 1.Brownies s keksíkmi Kitkat a cream cheese vypadá jinak než tady u Kakaového koláčiku s krémovým syrom. Na drobné rozdíly v gramáži nehledím, ano, sú podobné. Ale fota hotových dezertů jsou hodně od sebe vzdálené.
Áno, tam je na fotografii iný koláčik evidentne bez tej syrovej polevy. Ale to je už záležitosť tvorcov spomínanej stránky. Nám poskytli recept a inú, k nemu zodpovedajúcu fotografiu.