Kakaový izraelský závin fotorecept
Najlepší izraelský závin! Odkedy mi mamina dala tento recept, iný nerobím… Je fakt veľmi vláčny a super kakaový, niečo pre mlsné jazýčky ;)
50 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame a vymiesime cesto.
-
2
Vymiesené hladké cesto zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky.
- 3
Po hodine v chladničke cesto rozdelíme na 3 časti. Každú vyvaľkáme na tenko, natrieme kakaovou plnkou a zrolujeme.
- 4
Zrolované cesto rozrežeme po dĺžke na dve časti (viď obrázok) a hore necháme 3 cm spoj. Rozrezané časti zapletieme do tzv. “vrkoča” (ukážka jedného závinu = staršia fotka, len pre orientáciu). Pečieme na 180 stupňoch, cca 25 minút.
Tiež kakaový závin:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu