Kakaový závin

Kakaový izraelský závin (fotorecept)

Autor receptu: bavimapiect

Najlepší izraelský závin! Odkedy mi mamina dala tento recept, iný nerobím…* Je fakt veľmi vláčny a super kakaový, niečo pre mlsné jazýčky ;)

50 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame a vymiesime cesto.
  2. Vymiesené hladké cesto zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky.
  3. Po hodine v chladničke cesto rozdelíme na 3 časti. Každú vyvaľkáme na tenko, natrieme kakaovou plnkou a zrolujeme.
  4. Zrolované cesto rozrežeme po dĺžke na dve časti (viď obrázok) a hore necháme 3 cm spoj. Rozrezané časti zapletieme do tzv. “vrkoča” (ukážka jedného závinu = staršia fotka, len pre orientáciu). Pečieme na 180 stupňoch, cca 25 minút.