Kakaová piškóta s mascarpone krémom a banánmi
Foto: Soniatko
Torta podobná tej krtkovej v mojej úprave.
40 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Bielkov vyšľaháme so štipkou soli dotuha.
- 2
Do snehu postupne po jednom zašľaháme žĺtky a tiež cukor.
- 3
Múku, prášok do pečiva a kakao spolu zmiešame a potom jemne vmiešame do vajíčkovej zmesi.
- 4
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme pri 180 stupňoch cca 20-25minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
- 5
Krém: Všetky suroviny na krém spolu zmiešame.
- 6
Z korpusu “zlúpneme” vrchnú vrstvu, kúsky cesta rozmrvíme. Banány pozdĺžne rozkrojíme a uložíme na korpus. Na banány navrstvíme krém a vrch posypeme omrvinkami z korpusu.
Tiež mascarpone torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Na plech som robila pomer 8pl namiesto 6pl.