Mascarpone torta
Mascarpone torta

Narodeninová torta s mascarpone krémom

maminamicha - fotkamaminamicha, 2. júna 2020

Jednoduchá torta, ktorú zvládne každý.

10
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto linecké:
2 ks
750 g
300 g
500 g (alebo Palmarin)
1 ČL
Plnka:
1 kg
500 ml (33 %)
300 g
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si cesto. Všetky suroviny spolu zmiešame. Cesto odložíme na 1/2 hodinu do chladničky.

  2. 2

    Cesto vytiahneme z chladničky a rozdelíme na 4-6 častí, podľa toho aký tvar alebo aké číslo budeme robiť. Každú časť vyvaľkáme na hrúbku 3-4 mm a vykrojíme požadovaný tvar (číslo).

  3. 3

    Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre na 180 °C dozlatista. Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť.

  4. 4

    Medzi tým si pripravíme plnku. Vyšľaháme šľahačku a postupne do šľahačky pridávame mascarpone a cukor. Odložíme do chladničky pokiaľ sa vychladia korpusy (čísla).

  5. 5

    Ozdobné cukrárske vrecko naplníme krémom a plníme jedno číslo za druhým :-)

  6. 6

    Krém dáme aj na vrch posledného korpusu a ozdobíme ovocím, kto má čo rád. Dáme do chladničky a na druhý deň sa môže papať.

Diskusia k receptu

haji
Hmm, pěkný receptík, ještě hezčí foto! Moje představivost, jak vykrájet čísla - podle vzoru "Novák" - je na bodě nula. Asi pomocí papírové šablony... Jsi šikulka, o tom žádná!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia