Narodeninová torta s mascarpone krémom
Foto: maminamicha
Jednoduchá torta, ktorú zvládne každý.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto linecké: | |
2 ks |
|
750 g |
|
300 g |
|
500 g (alebo Palmarin) |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
1 kg |
|
500 ml (33 %) |
|
300 g |
|
Na ozdobu: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si cesto. Všetky suroviny spolu zmiešame. Cesto odložíme na 1/2 hodinu do chladničky.
- 2
Cesto vytiahneme z chladničky a rozdelíme na 4-6 častí, podľa toho aký tvar alebo aké číslo budeme robiť. Každú časť vyvaľkáme na hrúbku 3-4 mm a vykrojíme požadovaný tvar (číslo).
- 3
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre na 180 °C dozlatista. Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť.
- 4
Medzi tým si pripravíme plnku. Vyšľaháme šľahačku a postupne do šľahačky pridávame mascarpone a cukor. Odložíme do chladničky pokiaľ sa vychladia korpusy (čísla).
- 5
Ozdobné cukrárske vrecko naplníme krémom a plníme jedno číslo za druhým :-)
- 6
Krém dáme aj na vrch posledného korpusu a ozdobíme ovocím, kto má čo rád. Dáme do chladničky a na druhý deň sa môže papať.
Tiež mascarpone torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem veľmi pekne :-) bez šablóny som to dala nejako rezala som len s nožom.
To jsi fakt dobrá, klobouk dolů!