Kačacie prsia na rozmaríne, opekané zemiaky a jablkovo-hruškové čatní

majuska31 - fotkamajuska31, 23. marca 2016
Kačacie prsia na rozmaríne, opekané zemiaky a jablkovo-hruškové čatní
Foto: majuska31

Inšpirácia od Habovcov.

3-4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
2 ks
2 ks
2 cm
1 - 2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačacie prsia si nasolíme, pridáme rozmarín a opečieme z oboch strán na rozpálenej panvici (najskôr kožou nadol). Opekáme pokým sa nevyplaví tuk, potom prsia preložíme do zapekacej misy a spolu s vytopeným tukom pečieme zhruba 30 minút na 200 stupňoch.

  2. 2

    Olúpané, jadier zbavené hrušky a jablká nakrájame na tenké pásiky (0,5 cm) a pražíme na masle, neskôr pridáme cukor, zázvor a maslo podľa potreby a pokvapkáme balsamicom. Po vybratí z panvice túto masu rozmixujeme.

  3. 3

    Zemiaky uvaríme v slanej vode, potom prekrojíme na polovičky (ja som mala mladé zemiaky približne rovnakej veľkosti) posolíme, polejeme olivovým olejom, posypeme korením na americké zemiaky a pečieme do chrumkava v rúre na 200 stupňoch. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
pochybujem ze by habo tie prsia piekol hodinu,a ak ano tak si si vybrala zly vzor.skus po opeceni ich vlozit do hornej casti rozpalenej rury kozou hore na 15-20 minut a porovnaj.mäso bude ruzove-nie surove,ale hlavne nevysusene.ak ruzove nemusis,tak im 30 minut uplne staci.
@Radox1 (24.3.2016 09:05)

Ja som ich piekla zhruba 30 minút (kožou nahor presne ako píšeš) a ďalších cca 30 sa piekli zemiaky :D. V recepte to doplním aby to bolo jasné. A mäso nebolo vôbec suché ani gumené, koža bola krásne chrumkavá.

Pridaj komentár k receptu: