Kačacie prsia na rozmaríne, opekané zemiaky a jablkovo-hruškové čatní

majuska31 - fotkamajuska31, 23. marca 2016
Kačacie prsia na rozmaríne, opekané zemiaky a jablkovo-hruškové čatní
Foto: majuska31

Inšpirácia od Habovcov.

3-4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
2 ks
2 ks
2 cm
1 - 2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačacie prsia si nasolíme, pridáme rozmarín a opečieme z oboch strán na rozpálenej panvici (najskôr kožou nadol). Opekáme pokým sa nevyplaví tuk, potom prsia preložíme do zapekacej misy a spolu s vytopeným tukom pečieme zhruba 30 minút na 200 stupňoch.

  2. 2

    Olúpané, jadier zbavené hrušky a jablká nakrájame na tenké pásiky (0,5 cm) a pražíme na masle, neskôr pridáme cukor, zázvor a maslo podľa potreby a pokvapkáme balsamicom. Po vybratí z panvice túto masu rozmixujeme.

  3. 3

    Zemiaky uvaríme v slanej vode, potom prekrojíme na polovičky (ja som mala mladé zemiaky približne rovnakej veľkosti) posolíme, polejeme olivovým olejom, posypeme korením na americké zemiaky a pečieme do chrumkava v rúre na 200 stupňoch. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do kategórií:
Kačacie mäso, Zemiaky, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Vyprážané

Diskusia k receptu

radox1
ta kombinacia s catni sa mi paci,ale stary habo by ta za to umucenie mäsa nepochvalil.
radox1
to je ten uvrieskany typek z programu moja mama vari...................
1x zorka
majuska31
@Radox1 (23.3.2016 17:59)

Umučenie? Prečo? Postupovala som presne podľa tej časti kde tieto prsia robil jediné čo som urobila inak sú zemiaky on robil kašu s parmezánom, no ja som ho nemala po ruke.
radox1
pochybujem ze by habo tie prsia piekol hodinu,a ak ano tak si si vybrala zly vzor.skus po opeceni ich vlozit do hornej casti rozpalenej rury kozou hore na 15-20 minut a porovnaj.mäso bude ruzove-nie surove,ale hlavne nevysusene.ak ruzove nemusis,tak im 30 minut uplne staci.
1x radox1
majuska31
@Radox1 (24.3.2016 09:05)

Ja som ich piekla zhruba 30 minút (kožou nahor presne ako píšeš) a ďalších cca 30 sa piekli zemiaky :D. V recepte to doplním aby to bolo jasné. A mäso nebolo vôbec suché ani gumené, koža bola krásne chrumkavá.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha