Pečené kačacie prsia
	        Kačacie prsia na badiáne a pomaranči
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	          | 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	120 minút príprava  | 
 
 Postup- Kačacie prsia očistíme, osolíme, opečieme na panvici
s badiánom a pomarančom nakrájaným na plátky.
V pekáči potom pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi
20 minút. Prsia vyberieme z rúry, zakryjeme alobalom
a necháme asi 15 minút odležať.
 - Cibuľu a umyté šupky z mrkvy nakrájame nadrobno, do
kastróla pridáme pár kvapiek oleja a restujeme dohneda.
Podlejeme červeným vínom a výpekom z kačky a varíme
asi hodinu. Omáčku potom precedíme a ak je riedka, tak ju
ešte vyredukujeme. Mrkvu očistíme a povaríme ju v osolenej
vode 5 minút. Ihneď ochladíme, rozrežeme po dĺžke
a na rozohriatej panvici opekáme na troche olivového
oleja, podlejeme javorovým sirupom, osolíme a restujeme,
až kým sa sirup nevyparí a neobalí mrkvu.
 - Umytú šalotku dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 °C
na 20 minút. Potom ju vytlačíme zo šupky a opečieme na
panvici nasucho a osolíme. Kuriatka umyjeme, prelejeme
horúcou vodou a dáme restovať na masle. Zemiaky očistíme,
uvaríme domäkka a rozmixujeme s maslom a horúcim
mliekom. Po osolení údime údiacou pištoľou.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |