Kačacia paštéta
Kačacia paštéta s višňovou penou
Autor receptu: redakcia
30 minút príprava |
30 minút na 110 °C |
Postup- Na oleji orestujeme posekanú šalotku,
pokrájanú pečeň, pridáme bylinky,
koňak, portské a koreniny. Odstavíme, pridáme maslo a rozšľahané vajíčka so žĺtkom. Všetko spolu rozmixujeme, nalejeme do foriem
a pečieme vo vodnom kúpeli pri
teplote 110 °C 30 minút.
- Višňová pena: Višne s cukrom a javorovým
sirupom zvaríme, rozmixujeme a prepasírujeme. Hotové pyré zmiešame s vodou a zohrejeme na 80 °C. Potom vmiešame vopred namočené a vyžmýkané plátky želatíny,
premiešame a zmes nalejeme do fľašky na šľahačku,
použijeme jednu bombičku a necháme vychladiť. Pri podávaní striekame k paštéte.
|