Jemný vývar
Autor receptu: jody
Jasné, úplne obyčajná vec, nijako chuťovo výrazná, ničím neohurujúca, ale mne strašne
chutí. :-)
10 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Okrem listov karfiolu, tie si nakrájame na drobno a dáme bokom. Zeleninu dáme do hrnca, zalejeme studenou vodou, posolíme, prihodíme pár guličiek korenia, ešte za lyžicu oleja a dáme variť. Šupneme ešte pár vetvičiek mrkvovej vňate, len na vyvarenie.
- Varíme pomaly, necháme bublinkovať. Ono to pomalé varenie akosi k tým vývarom pasuje, aj keď tu sa nemusíme báť zakalenia. Chvíľu pred koncom, keď už mrkve moc nechýba, prihodíme hrášok a listy karfiolu a dovaríme. Osobitne uvaríme slíže, či inú závarku. A nakoniec jeme koľko vládzeme. Ja osobne na jeden šup pol litra. Prajem dobrú chuť.
- A nezasneží a nezasneží :-DDD