Mäsový závin

Jelení chrbát v závine so šípkovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

5
porcií
70 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Hladkú múku preosejeme, pridáme vajce, vodu, soľ, olej a vypracujeme cesto. Nemalo by sa lepiť. Cesto pomúčime, prikryjeme a necháme 1/4 hodiny odpočívať.
  2. Jelení chrbát prudko opečieme na panvici s olejom, osolíme, okoreníme, pridáme drvené borievky a necháme vychladnúť.
  3. V hrnci s horúcou osolenou vodou sparíme kelové listy. Do vychladnutých sparených kelových listov zabalíme jelení chrbát. Cesto rozvaľkáme a zavinieme doň jelení chrbát v kelových listoch. Závin potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme dozlatista.
  4. Šípková omáčka: V hrnci rozpustíme maslo, opečieme na ňom nadrobno postrúhanú mrkvu, cukor a zalejeme červeným vínom. Víno necháme chvíľu vyvariť, rozmixujeme, pridáme šípkový džem a dochutíme soľou a korením.