Krémová tekvicová polievka
Krémová tekvicová polievka

Jednoduchá lahodná krémová hokkaido polievočka

siuuu - fotkasiuuu, 1. decembra 2019
Jednoduchá lahodná krémová hokkaido polievočka
Foto: siuuu

Mám veľmi rada tieto jednoduché krémové zeleninové polievky bez zbytočných prísad, v ktorých vynikne chuť základnej suroviny.

10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks menšia
podľa potreby
podľa chuti
podľa potreby (na varenie či šľahanie) alebo mlieko
podľa chuti
podľa chuti
Na dekoráciu:
podľa chuti
 čerstvé

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu umyjeme, osušíme a aj so šupou pokrájame na kúsky cca 2x2 cm. Dáme do hrnca, zalejeme teplým vývarom tak, aby bola tekvica ponorená a prikryté uvaríme do mäkka. V tejto fáze nesolíme, pretože vývar je už ochutený, aby sme náhodou nepresolili. Po uvarení rozmixujeme na hladkú hmotu.

  2. 2

    Pridáme smotanu alebo mlieko - toľko, aby sme dosiahli požadovanú hustotu. Pridáme korenie karí, štipku chilli a prevaríme. V prípade potreby dochutíme soľou a podávame.

  3. 3

    Ja som dekorovala nasucho opečenými tekvicovými jadierkami a čerstvou bylinkou - v mojom prípade rozmarínom, ktorý som mala akurát po ruke - výborne sa hodí tymian.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Včera som uvarila. Ja pridávam aj mrkvu a zemiak, pokrájaný na menšie kúsky. Ale pred mixovaním som pridala malú zápražku s cibuľou a strúčikom cesnaku. Rozmixovanú zmes so zápražkou zahustím ešte ovsenými vločkami a koreniny pridám podľa ľubovôle. Bez mlieka a smotany. Trochu iná ale výborná chuť.
Kedysi som aj ja tak robievala - ale teraz oceňujem čisto tekvicovú chuť iba zjemnenú mliekom (smotanu netolerujem) s jemnou vôňou karí.

Pridaj komentár k receptu: