Jahodová torta
Jarná torta s jahodami
Autor receptu: pernillasvea
Rýchla a jednoduchá príprava. Vhodná, ak potrebujete mať hotovú tortu za pár hodín alebo ako sa hovorí z večera do rána.
120 minút príprava |
30 minút na 175 °C |
Postup
- Korpus: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme roztopené maslo, mlieko a nastrúhanú kôru z jedného citróna. Múku preosejeme a stierkou vmiešame do cesta spolu s mletými mandľami a práškom do pečiva. Cesto dáme do tortovej formy s priemerom 24 cm vyloženej papierom na pečenie a pečieme na 175 stupňov 30-35 minút. Korpus po upečení necháme vo forme do úplného vychladnutia.
- Krém: Všetky ingrediencie spolu vyšľaháme do pevného krému, dosladiť môžete podľa chuti.
- Dokončenie torty: Korpus rozkrojíme na dva kusy naplníme krémom a jahodami. Boky posypeme mandľovými lupienkami a vrch ozdobíme podľa fantázie - kvietkami, medovkou, mätou alebo čokoládou. Vrchné jahody môžete potrieť želatínou (pol vrecúška práškovej želatíny pripravíme podľa návodu na obale, môže byť číra alebo červená). Ja som želatínu nedávala, lebo torta sa hneď zjedla- nebolo treba.