Jarná polievka s domácou hlivou ustricovou
Autor receptu: zabiatko66
Včera po práci sme boli na záhradke a zase sa nám urodila Hliva, tak som z nej navarila chutnú polievočku s krupicovými haluštičkami.
4 porcie |
15 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Do polievočky dáme všetku zeleninu čo máme doma.
Hlivu a zeleninu očistíme a umyjeme.
- Hlivu nakrájame na jemné pásiky, dusíme na masle. Pridáme nakrájanu vniatku, soľ, korenie a rascu.
- Medzi tým si nakrájame na drobno zeleninu.
- Keď je hliva polomäkká pridáme zeleninku, prilejeme šálku vody a dusíme.
- Po 15-20 minútach prilejeme zovretú vodu. Dochutíme vegetou. Keď je zeleninka polomäkká pridáme kel, mladú cibuľku, cesnak a hrášok. Varíme na miernom ohni.
- Popri varení si pripravíme cesto na halušky.
Detská krupica 3-4 PL, 1 vajce, soľ, vniatka (magi alebo pretržlenová vňať)
Vňať nakrájame na drobno a zmiešame so zmesou.
Vidličkou vykrajujeme haluštičky ktoré nahádžeme do polievky a ešte spolu povaríme do mäkka.
- Na koniec ešte polievočku dochutíme, môžeme pridať aj čilli korenie a môžeme papať.
Dobrú chuť.