Jarná polievka s domácou hlivou ustricovou

Autor receptu: zabiatko66

Včera po práci sme boli na záhradke a zase sa nám urodila Hliva, tak som z nej navarila chutnú polievočku s krupicovými haluštičkami.

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do polievočky dáme všetku zeleninu čo máme doma. Hlivu a zeleninu očistíme a umyjeme.
  2. Hlivu nakrájame na jemné pásiky, dusíme na masle. Pridáme nakrájanu vniatku, soľ, korenie a rascu.
  3. Medzi tým si nakrájame na drobno zeleninu.
  4. Keď je hliva polomäkká pridáme zeleninku, prilejeme šálku vody a dusíme.
  5. Po 15-20 minútach prilejeme zovretú vodu. Dochutíme vegetou. Keď je zeleninka polomäkká pridáme kel, mladú cibuľku, cesnak a hrášok. Varíme na miernom ohni.
  6. Popri varení si pripravíme cesto na halušky. Detská krupica 3-4 PL, 1 vajce, soľ, vniatka (magi alebo pretržlenová vňať) Vňať nakrájame na drobno a zmiešame so zmesou. Vidličkou vykrajujeme haluštičky ktoré nahádžeme do polievky a ešte spolu povaríme do mäkka.
  7. Na koniec ešte polievočku dochutíme, môžeme pridať aj čilli korenie a môžeme papať. Dobrú chuť.