Pečená jarabica
Jarabica na kapustovom pyré so šúľancami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
70 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Umytú a očistenú jarabicu osolíme, ochutíme rozdrvenými borievkami a rozmarínom, zabalíme do slaniny a pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C 30 minút.
- Uvarené a očistené zemiaky nastrúhame, osolíme,
pridáme vajce, hrubú múku a vypracujeme cesto.
Z cesta tvarujeme šúľance, ktoré varíme vo vriacej
osolenej vode približne 5 minút. Hotové šúľance
zachladíme v studenej vode, scedíme.
- Očistenú a nakrájanú cibuľu orestujeme na rozpálenom oleji do sklovita. Pridáme cukor, necháme
skaramelizovať, pridáme na menšie kúsky nakrájanú kapustu, osolíme, podlejeme približne 1 dl vody
a dusíme pod pokrievkou do mäkka. Udusenú kapustu dochutíme octom, ak treba, pridáme cukor, soľ a rozmixujeme tyčovým mixérom.
- Pred podávaním dáme do rozpálenej panvice kocku masla, pridáme šúľance a opekáme, kým
nemajú zlatistú farbu, pridáme nasekanú vňať a stiahneme z plameňa.
|