Japonské mäsové taštičky Gyoza

sjuzSjuz, 45 ročná žena, Bratislava, 11. septembra 2017 10:51
Ďalšie jej recepty »

Japonské mäsové taštičky GyozaFoto: sjuz

Gyoza taštičky okrem ramenu a sushi patria medzi u nás už známe a obľúbené japonské jedlá. Namáčajú sa do omáčky, väčšinou je to sójová omáčka zmiešaná s ryžovým octom alebo sladko-pikantná omáčka. Ja preferujem vietnamskú verziu a tú pridávam aj sem. Milujem ich natoľko, že si ich robievam doma od základu sama. Aspoň viem, čo jem :)

15
porcií
30 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
150 ml
200 g
Mäsová plnka:
200 g
3 ks
2 strúčiky
1 PL
1 PL
štipka
podľa chuti
Omáčka na namáčanie:
4 - 5 PL
1 a 1/2 PL
1 strúčik (na plátky čerstvý)
1/2 hrnčeka (alebo vývar)
1 - 2 PL

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso zmiešame so všetkými surovinami a necháme postáť v chladničke.

  2. 2

    Múku s vodou som dala do mixéra, kde sa zopár pulzami vymiešalo rýchlo cesto, ktoré som potom ručne vypracovala na valček s priemerom cca 7 - 8 cm, a ten som zabalený nechala postáť cca 10 minút. Z neho som nakrájala plátky hrubé cca necelý centimeter. Tie som vyvaľkala na kolieska, treba však vaľkať tak, aby okraje boli tenšie a stred ostal mierne hrubší. Môžete poukladať na jemne pomúčenú tácku.

  3. 3

    Každé koliesko som vykrojila tak, aby bol kruh presný :), kto vie vyvaľkať presne, tento bod mu odpadá :) Kolieska mali priemer cca 10 cm.

  4. 4

    Kolieska som naplnila mäsovou plnkou, malou lyžičkou. Okraje treba potrieť prstami navlhčenými vodou a taštičky pospájať, kto má vykrajovátko na pirohy, bude to mať rýchlo :)

  5. 5

    Širokú panvicu s nepriľnavým povrchom necháme zohriať a pridáme kvapku oleja a taštičky na ňu pekne usadíme :) - mierne ich pritlačíme, aby na nej stáli a nie ležali. Necháme opekať na miernom teple, strážime ich, rukami jemne nadvihujeme, či sú odspodu už mierne opečené. Ak áno, môžeme ich rovnako poopekať aj z oboch bočných strán, ale nemusíme.

  6. 6

    Do panvice vlejeme trošku vody a hneď prikryjeme, taštičky sa po opečení budú teraz dusiť, resp. variť v pare. Potrvá to cca 15 - 20 minút, treba ochutnať, či už je cesto hotové.

  7. 7

    Podávame s omáčkou, do ktorej si taštičky namáčame. Omáčku pripravíme zmiešaním všetkých surovín na ňu. Dobrú chuť:)

    Japonské mäsové taštičky Gyoza - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist