Jablkový zákusok so snehovou penou
Tento zákusok som si obľúbila pre jeho jednoduchý vzhľad a čisté chute. Je to dezert, ktorý dobre drží tvar, ľahko sa krája a Zobraziť celý popisTento zákusok som si obľúbila pre jeho jednoduchý vzhľad a čisté chute. Je to dezert, ktorý dobre drží tvar, ľahko sa krája a pôsobí moderne aj na obyčajnom stole. Skvele sa hodí, keď mám doma viac jabĺk a chcem spraviť niečo nenáročné, ale chutné.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 1 ks |
|
| 1/2 ČL |
|
| štipka |
|
| Jablková vrstva: | |
| 600 g |
|
| 1 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 50 g |
|
| Snehová vrstva: | |
| 3 ks |
|
| 90 g |
|
| 1 ČL |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 °C.
- 2
V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor a štipku soli. Pridáme studené maslo nakrájané na kocky, prstami zapracujeme. Nakoniec pridáme vajce a vypracujeme kompaktné cesto.
- 3
Cesto rovnomerne vtlačíme do menšieho plechu (cca 20×30 cm) vystlaného papierom na pečenie.
- 4
Nastrúhané jablká premiešame s citrónovou šťavou, cukrom a škoricou. Rozložíme na pripravený korpus. Pečieme 20 minút.
- 5
Medzitým vyšľaháme bielky do pevnej peny a postupne zašľaháme práškový cukor a škrob.
- 6
Po 20 minútach plech vytiahneme a navrch rovnomerne nanesieme sneh. Vrátime do rúry a pečieme ďalších 10–12 minút, kým nie je sneh zľahka dozlata.
- 7
Necháme úplne vychladnúť a krájame na úhľadné kúsky.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu