Jablkový koláč

Jablkový zákusok so snehovou penou

Autor receptu: ellie17

Tento zákusok som si obľúbila pre jeho jednoduchý vzhľad a čisté chute.* Je to dezert, ktorý dobre drží tvar, ľahko sa krája a pôsobí moderne aj na obyčajnom stole. Skvele sa hodí, keď mám doma viac jabĺk a chcem spraviť niečo nenáročné, ale chutné.

12
porcií
20 minút
príprava
30-32 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C.
  2. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor a štipku soli. Pridáme studené maslo nakrájané na kocky, prstami zapracujeme. Nakoniec pridáme vajce a vypracujeme kompaktné cesto.
  3. Cesto rovnomerne vtlačíme do menšieho plechu (cca 20×30 cm) vystlaného papierom na pečenie.
  4. Nastrúhané jablká premiešame s citrónovou šťavou, cukrom a škoricou. Rozložíme na pripravený korpus. Pečieme 20 minút.
  5. Medzitým vyšľaháme bielky do pevnej peny a postupne zašľaháme práškový cukor a škrob.
  6. Po 20 minútach plech vytiahneme a navrch rovnomerne nanesieme sneh. Vrátime do rúry a pečieme ďalších 10–12 minút, kým nie je sneh zľahka dozlata.
  7. Necháme úplne vychladnúť a krájame na úhľadné kúsky.