Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablkový koláč s domácim zázvorovým sirupom fotorecept

Marek Karaka
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Alej v Bojniciach, 5. októbra 2018
Jablkový koláč s domácim zázvorovým sirupom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
90 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
300 g
150 g
1/4 KL
20 g
Plnka:
1 kg
100 g
20 g
20 g
 g
60 g
Sirup:
200 g
50 g
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto vymiešame do tuhej hmoty a necháme odstáť v chladničke približne 15 minút. Z cesta asi štvrtinu odložíme na mriežku. Potom cesto rozvaľkáme a vložíme do okrúhleho plechu.

    Jablkový koláč s domácim zázvorovým sirupom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z jabĺk, zo škoricového, z vanilkového a kryštálového cukru, perníkového korenia a krupice urobíme plnku.

    Jablkový koláč s domácim zázvorovým sirupom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plnku navrstvíme dáme na cesto, a zo zvyšného vyvaľkaného cesta narežeme pásiky a vytvoríme na vrchu koláča mriežku. Dáme piecť na 160 °C asi 45 minút.

    Jablkový koláč s domácim zázvorovým sirupom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zatiaľ očistíme a nastrúhame najemno zázvor, dáme do hrnca s cukrom a vodou a uvaríme sirup. Ak ho chceme mať jemný, uvarený sirup precedíme. Vychladnutý koláč prelejeme sirupom a podávame.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: