Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablkový koláč fotorecept

mojack - fotkamojack, 10. mája 2017
Jablkový koláč (fotorecept)
Foto: mojack

trochu som sa pohrala s cestom... :-))

120 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
550 g
7 PL
40 g
220 ml
2 ks
1 ČL
5 - 6 PL
1 ks
Náplň:
5 - 6 ks
2 PL
50 g
podľa potreby
1 ks
Na potretie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto vymiešala pekárnička.

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozdelím si ho na 4 kusy, 3 rovnaké a jeden menší.

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    2 väčšie kusy si rozvaľkám. Jeden trochu viac a ten šikmo narežem, ako je na obrázku.

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Druhý obdĺžnik naplním plnkou. Posypem aj škoricou.

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Preložím, okraj zatlačím a

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    položím spojom na pripravené narezané cesto.

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Začnem prekladať...

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Z tretieho cesta som uplietla vrkoč. Najmenší kúsok cesta je posypaný škoricovým cukrom a

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    stočený do špirály,

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    dala som ho do stredu pekáča.

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Okolo špirály je otočený vrkoč a nakoniec najväčšia časť - jablková.

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Potriem vajíčkom s mliekom a nechám vykysnúť.

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Upečieme...

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Náplň: Jablká očistím, nakrájam na kocky

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Na panvicu dám cukor, maslo a jablká. Podusím 10 minút a nechám vychladiť. Pridala som trochu kokosu.

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

atina47
Krasne zpracovane foto, kynute hraje u nas prim, jen kdyby to nebyl nicitel nasi vahy, u zakusku staci kazdemu kousek a u kynuteho pul plechu pro dva zavislaky.
1x mojack
mojack
:-) dakujem.
Chuťou mi pripomenul vianočku. Teraz ma napadlo, mohla som dať aj niekde hrozienka. Snáď nabudúce.
haji
Že trochu som sa pohrala s cestom, takovou trochu bych také ráda. Krásná práce, jasný postup, dokonce i já jsem tentokrát pochopila motání! Jsi šikulka a moc velký dík za recept!! Smekám!!
1x mojack
haji
@Mojack (10.5.2017 22:16)
Mohu se zeptat? To máš hrnec Delimano? Je asi dost těžký... určitě se v něm bezva peče, na koláči je to krásně vidět.
haji
@Haji (10.5.2017 22:24)
Bože, kastrol. Už jsem dnes nějaká nepozorná.
mojack
@Haji (10.5.2017 22:24)

... ťažky nie je. Je super. Pečiem v tom všetko...sladké, slané, zapekám ale moja srdcovka pečenie kysnutého:-)))))
1x haji
altyn
@Mojack (10.5.2017 22:37)

Je to dobrý hrniec , mojou srdcovka je v ňom robiť mäso, akékoľvek. A ľahko sa umýva. A koláč je krásny a zrozumiteľne podaný. :-)))
afataga
Ze trochu, mna by odviezli :-), krasny kolac a verim, ze aj dobry, ale nehnevaj sa, ta foto pri bode 10 ma dost pobavila, strasne mi to nieco pripomina :-)
haji
@Afataga (11.5.2017 10:02)
Indiánek, u nás dělají i shora bílý indiánek... žejo, Afi, tos myslela, indiánek...!?!
violeta
Ten hrniec je totálny šmejd, špinavá reklama, v žiadnom prípade neodporúčam!!!
Dno sa vyduje hneď po prvom použití :(
radost
@Violeta (16.5.2017 11:37)

máš takú zlú skúsenosť..??ja ho mám odvlani-plná spokojnosť..varím,pečiem,zapekám..
určite treba reklamovať...
violeta
Dostala som ho od mamy k narodeninám, mrzelo ma to, ale musela som si od nej vypýtať doklady a vybavujem zdĺhavú reklamáciu...:(
Budem rada, ak niekoho tejto tortúry ušetrím...
mojack
@Violeta (16.5.2017 12:09)

ja ho mam a som spokojná. Pečiem min. 3x do týždňa chlieb...Mám aj štvorcový a som nad mieru spokojná. Pri varení asi plyn bol príliž horúci. Má sa správne pomaly zohrievať, nie naraz.
violeta
Prepáč @mojack , ja chlieb nepekávam, ale vo všetkých receptoch je napísané, že chlieb sa vkladá do poriadne vyhriatej rúry....niečo mi tu nesedí...
Tvoj koláč je pekný, každý sa môže rozhodnúť podľa svojho uváženia, čo si upečie, v čom si upečie, čo si kúpi...je to moja úprimná rada, v dnešnom svete už nerozoznateľná, žiaľ...

Zaujímavé video z archívu TV Varecha