Jablkový koláč fotorecept
Foto: mojack
trochu som sa pohrala s cestom... :-))
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
550 g |
|
7 PL |
|
40 g |
|
220 ml |
|
2 ks |
|
1 ČL |
|
5 - 6 PL |
|
1 ks |
|
Náplň: | |
5 - 6 ks |
|
2 PL |
|
50 g |
|
podľa potreby |
|
1 ks |
|
Na potretie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto vymiešala pekárnička.
-
2
Rozdelím si ho na 4 kusy, 3 rovnaké a jeden menší.
-
3
2 väčšie kusy si rozvaľkám. Jeden trochu viac a ten šikmo narežem, ako je na obrázku.
-
4
Druhý obdĺžnik naplním plnkou. Posypem aj škoricou.
-
5
Preložím, okraj zatlačím a
-
6
položím spojom na pripravené narezané cesto.
-
7
Začnem prekladať...
-
8
Z tretieho cesta som uplietla vrkoč. Najmenší kúsok cesta je posypaný škoricovým cukrom a
-
9
stočený do špirály,
-
10
dala som ho do stredu pekáča.
-
11
Okolo špirály je otočený vrkoč a nakoniec najväčšia časť - jablková.
-
12
Potriem vajíčkom s mliekom a nechám vykysnúť.
-
13
Upečieme...
-
14
Náplň: Jablká očistím, nakrájam na kocky
-
15
Na panvicu dám cukor, maslo a jablká. Podusím 10 minút a nechám vychladiť. Pridala som trochu kokosu.
Chuťou mi pripomenul vianočku. Teraz ma napadlo, mohla som dať aj niekde hrozienka. Snáď nabudúce.
dakujem
Mohu se zeptat? To máš hrnec Delimano? Je asi dost těžký... určitě se v něm bezva peče, na koláči je to krásně vidět.
Bože, kastrol. Už jsem dnes nějaká nepozorná.
... ťažky nie je. Je super. Pečiem v tom všetko...sladké, slané, zapekám ale moja srdcovka pečenie kysnutého:-)))))
Děkuji za odpověď, jsi milá!
Je to dobrý hrniec , mojou srdcovka je v ňom robiť mäso, akékoľvek. A ľahko sa umýva. A koláč je krásny a zrozumiteľne podaný. :-)))
@mojack , majstrovské dielo a chválim tvoju šikovnosť a precíznosť.-)
Farba iná....
..
Indiánek, u nás dělají i shora bílý indiánek... žejo, Afi, tos myslela, indiánek...!?!
točená vanilková zmrzlina :-))
Dno sa vyduje hneď po prvom použití :(
máš takú zlú skúsenosť..??ja ho mám odvlani-plná spokojnosť..varím,pečiem,zapekám..
určite treba reklamovať...
Budem rada, ak niekoho tejto tortúry ušetrím...
ja ho mam a som spokojná. Pečiem min. 3x do týždňa chlieb...Mám aj štvorcový a som nad mieru spokojná. Pri varení asi plyn bol príliž horúci. Má sa správne pomaly zohrievať, nie naraz.
Tvoj koláč je pekný, každý sa môže rozhodnúť podľa svojho uváženia, čo si upečie, v čom si upečie, čo si kúpi...je to moja úprimná rada, v dnešnom svete už nerozoznateľná, žiaľ...
ale pečiem :-))))