Jablkovo-orieškové bábovky
Výborné vláčne bábovky z jabĺk, orieškov a škorice. Recept môžeme použiť aj na veľkú bábovku alebo muffiny. Ako odmerku na suroviny použijeme hrnček Zobraziť celý popisVýborné vláčne bábovky z jabĺk, orieškov a škorice. Recept môžeme použiť aj na veľkú bábovku alebo muffiny. Ako odmerku na suroviny použijeme hrnček s objemom 250 ml.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 hrnček (250 ml, nastrúhané) |
|
3 ks |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 a 1/2 hrnčeka |
|
4 PL nasekané |
|
1 ČL |
|
1 bal. |
|
Na vymastenie a vysypanie formy: | |
|
|
|
Postup
-
1
Ako odmerku použijeme hrnček 250 ml. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne vareškou vmiešame všetky suroviny, nastrúhané jablká aj so šťavou, ktorú pustili. Na jeden hrnček som potrebovala 2 jablká.
- 2
Formu na minibábovky dôkladne vymažeme tukom a vysypeme múkou. Cestom naplníme formu a upečieme v rúre vyhriatej na 170 °C. Malé bábovky som piekla 20 minút. Pri veľkej forme na bábovku pečieme 45 minút.
Tiež jablková bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Mám dve otázky:
1. z udávaného množstva sa dá urobiť 12 muffinov?
2. jabĺčka si strúhala na jemno, alebo hrubšie?
Už teraz sa mi slinky zbiehajú:)