Jablková bábovka

Jablkovo-orieškové bábovky

Autor receptu: katarinalucanova

Výborné vláčne bábovky z jabĺk, orieškov a škorice.* Recept môžeme použiť aj na veľkú bábovku alebo muffiny. Ako odmerku na suroviny použijeme hrnček s objemom 250 ml.

6
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako odmerku použijeme hrnček 250 ml. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne vareškou vmiešame všetky suroviny, nastrúhané jablká aj so šťavou, ktorú pustili. Na jeden hrnček som potrebovala 2 jablká.
  2. Formu na minibábovky dôkladne vymažeme tukom a vysypeme múkou. Cestom naplníme formu a upečieme v rúre vyhriatej na 170 °C. Malé bábovky som piekla 20 minút. Pri veľkej forme na bábovku pečieme 45 minút.