Jablková bábovka
Jablkovo-orieškové bábovky
Autor receptu: katarinalucanova
Výborné vláčne bábovky z jabĺk, orieškov a škorice.* Recept môžeme použiť aj na veľkú bábovku alebo muffiny. Ako odmerku na
suroviny použijeme hrnček s objemom 250 ml.
6 porcií |
15 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Ako odmerku použijeme hrnček 250 ml. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne vareškou vmiešame všetky suroviny, nastrúhané jablká aj so šťavou, ktorú pustili. Na jeden hrnček som potrebovala 2 jablká.
- Formu na minibábovky dôkladne vymažeme tukom a vysypeme múkou.
Cestom naplníme formu a upečieme v rúre vyhriatej na 170 °C. Malé bábovky som piekla 20 minút. Pri veľkej forme na bábovku pečieme 45 minút.