Jabĺčkovo-tvarohový zákusok

saxinka - fotkaSaxinka, Pezinok, 8. októbra 2017 23:12
Ďalšie recepty »

Jabĺčkovo-tvarohový zákusokFoto: saxinka
25 min
príprava
45 min
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
150 g
100 ml
100 ml
200 g
1 bal
Plnka 1:
1 kg
Plnka 2:
500 ml
1 bal
2 PL
1 ks
1 ks
250 g
Poleva:
1 ks
1 ks (52 %)
Kniha dopredaj

Postup prípravy

  1. 1

    Jablká nastrúhame na väčšom strúhadle a vytlačíme nadbytočnú šťavu. Navrstvíme na alobalom vystlaný plech (40x26 cm). Posypeme škoricovým cukrom a nasekanými vlašskými orechmi.

  2. 2

    Oddelíme žĺtky od bielkov. K bielkom pridáme štipku soli a vyšľaháme sneh. K žĺtkom pridáme cukor a spolu poriadne vyšľaháme. Pridáme olej, vodu, múku a PDP. Nakoniec jemne primiešame sneh. Vylejeme na jablkový vrstvu a dáme piecť na 170 stupňov pokiaľ nebude piškóta upečená (skúsime špáradlom).

  3. 3

    Pokiaľ cesto vychladne, pripravíme si plnku. Uvaríme puding (mlieko+puding+cukor). Do uvareného pudingu pridáme maslo. Keď nám trochu vychladne, pridáme tvaroh, vanilkový cukor a poriadne zamiešame.

  4. 4

    Vychladený korpus preklopíme na druhý plech, pomaly odstránime alobal a natrieme pudingovú plnku.

  5. 5

    Do hrnca dáme smotanu na šľahanie a na kúsky nalámanú kvalitnú čokoládu a varíme na miernom ohni, kým sa neroztopí. Polevou ozdobíme vrch zákusku. Dáme chladiť aspoň na 2 hod.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist