Jabĺčkovo-tvarohový zákusok
Foto: saxinka
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
150 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
200 g |
|
1 bal |
|
Plnka 1: | |
1 kg |
|
|
|
|
|
Plnka 2: | |
500 ml |
|
1 bal |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
250 g |
|
Poleva: | |
1 ks |
|
1 ks (52 %) |
|
Postup
-
1
Jablká nastrúhame na väčšom strúhadle a vytlačíme nadbytočnú šťavu. Navrstvíme na alobalom vystlaný plech (40x26 cm). Posypeme škoricovým cukrom a nasekanými vlašskými orechmi.
- 2
Oddelíme žĺtky od bielkov. K bielkom pridáme štipku soli a vyšľaháme sneh. K žĺtkom pridáme cukor a spolu poriadne vyšľaháme. Pridáme olej, vodu, múku a PDP. Nakoniec jemne primiešame sneh. Vylejeme na jablkový vrstvu a dáme piecť na 170 stupňov pokiaľ nebude piškóta upečená (skúsime špáradlom).
- 3
Pokiaľ cesto vychladne, pripravíme si plnku. Uvaríme puding (mlieko+puding+cukor). Do uvareného pudingu pridáme maslo. Keď nám trochu vychladne, pridáme tvaroh, vanilkový cukor a poriadne zamiešame.
- 4
Vychladený korpus preklopíme na druhý plech, pomaly odstránime alobal a natrieme pudingovú plnku.
- 5
Do hrnca dáme smotanu na šľahanie a na kúsky nalámanú kvalitnú čokoládu a varíme na miernom ohni, kým sa neroztopí. Polevou ozdobíme vrch zákusku. Dáme chladiť aspoň na 2 hod.
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Krásny deň prajem všetkým aj tebe Saxinka.