Indické krupicové placky s kuracinou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie stehná osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme indické korenie tandori, opekáme v panvici na oleji asi 10 minút. Rúru rozohrejeme na 80 °C a vložíme do nej opečené stehná.
  2. Indické placky: Krupicu zmiešame s asi 400 ml vody a vymiešame cesto podobné palacinkovému. Necháme ho 20 minút odležať. Nakrájanú jarnú cibuľku a paradajky jemne opečieme v panvici na oleji, pridáme cesnak, rímsku rascu, horčicové semienka a čili, všetko jemne opečieme a pridáme do cesta, z ktorého potom na oleji upečieme placky s priemerom asi 12 cm.
  3. Placky podávame s opečenými kuracími stehnami a ľubovoľným čerstvým šalátom, ktorý môžeme dochutiť napríklad tekvicovým olejom.