Indické krupicové placky s kuracinou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup- Kuracie stehná osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme indické korenie tandori, opekáme v panvici na oleji asi 10 minút. Rúru rozohrejeme na 80 °C a vložíme do nej opečené stehná.
- Indické placky: Krupicu zmiešame s asi 400 ml vody a vymiešame cesto podobné palacinkovému. Necháme ho 20 minút odležať. Nakrájanú jarnú cibuľku a paradajky jemne opečieme v panvici na oleji, pridáme cesnak, rímsku rascu, horčicové semienka a čili, všetko jemne opečieme a pridáme do cesta, z ktorého potom na oleji upečieme placky s priemerom asi 12 cm.
- Placky podávame s opečenými kuracími stehnami a ľubovoľným čerstvým šalátom, ktorý môžeme dochutiť napríklad tekvicovým olejom.
|