Vegetariánske karí

Indické Aloo gobi - karfiolovo-zemiakové karí s basmati ryžou

Autor receptu: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Voňavé Aloo gobi je tradičné indické bezmäsité jedlo, ktoré je nezameniteľnou súčasťou každej autentickej indickej kuchyne.* Táto jednoduchá, no zároveň až prekvapivo chutná kombinácia zemiakov (aloo) a karfiolu (gobi) ponúka výnimočný zážitok pre chuťové poháriky. Naviac je toto zeleninové jedlo prirodzene “fit” a nízkokalorické. Tak poďte si pochutiť! Ideálne s ryžou SOS Basmati.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme s 250 ml vody.
  2. Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni, približne 12 minút. Potom ju odstavíme z tepla, prehrabneme vidličkou a odokryjeme.
  3. Zemiaky a karfiol očistíme a nakrájame nadrobno.
  4. V hrnci si medzitým na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  5. Pridáme všetky koreniny, cesnak a pár sekúnd miešame.
  6. Potom do hrnca pridáme nakrájaný karfiol a zemiaky a minútu restujeme.
  7. Pridáme vodu tak, aby sme ňou pokryli karfiol a zemiaky do 1/2 objemu.
  8. Osolíme, pridáme nadrobno nakrájané paradajky a varíme prikryté približne 10 minút.
  9. Jedlo skontrolujeme, premiešame a ak treba, pridáme ešte trochu vody a varíme prikryté ešte 10 minút.
  10. Karfiolovo-zemiakové karí podávame na uvarenej basmati ryži a na záver ho posypeme čerstvým koriandrom.