Vegetariánske karí
Indické Aloo gobi - karfiolovo-zemiakové karí s basmati ryžou
Autor receptu: ryzasos
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Voňavé Aloo gobi je tradičné indické bezmäsité jedlo, ktoré je nezameniteľnou
súčasťou každej autentickej indickej kuchyne.* Táto jednoduchá, no zároveň až prekvapivo chutná kombinácia zemiakov (aloo) a
karfiolu (gobi) ponúka výnimočný zážitok pre chuťové poháriky. Naviac je toto zeleninové jedlo prirodzene “fit” a nízkokalorické.
Tak poďte si pochutiť! Ideálne s ryžou SOS Basmati.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme s 250 ml vody.
- Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni, približne 12 minút. Potom ju odstavíme z tepla, prehrabneme vidličkou a odokryjeme.
- Zemiaky a karfiol očistíme a nakrájame nadrobno.
- V hrnci si medzitým na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Pridáme všetky koreniny, cesnak a pár sekúnd miešame.
- Potom do hrnca pridáme nakrájaný karfiol a zemiaky a minútu restujeme.
- Pridáme vodu tak, aby sme ňou pokryli karfiol a zemiaky do 1/2 objemu.
- Osolíme, pridáme nadrobno nakrájané paradajky a varíme prikryté približne 10 minút.
- Jedlo skontrolujeme, premiešame a ak treba, pridáme ešte trochu vody a varíme prikryté ešte 10 minút.
- Karfiolovo-zemiakové karí podávame na uvarenej basmati ryži a na záver ho posypeme čerstvým koriandrom.