Hydina v kyslej kapuste na gazdovský spôsob fotorecept
Foto: kvakac
Ja sa tohto jedla neviem dojesť, tak mi veľmi chutí.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
(kuracie stehná + morčacie krídla = 1,5 kg) |
|
|
|
1 plechovka (810 g) |
|
500 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
10 cm |
|
2 ks dlhá |
|
5 strúčikov |
|
100 g neprerastená |
|
Koreniny: | |
10 ks |
|
5 ks |
|
3 ks |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
|
|
2 cm |
|
Postup
-
1
Mäso môžeme použiť rôzne. Ja som použil kuracie stehna a morčacie krídla bez koncov po prvý kĺb, spolu to bolo 1,5 kg mäsa. Mäso očistíme, zatiaľ nesolíme.
-
2
Pripravíme si ostatné suroviny. Kapustu v plechovke použijeme aj s nálevom. Táto kapusta je čista bez korenín, tak pridáme koreniny. Pokiaľ máte domácu kapustu s koreninami, tak s koreninami opatrne, len trošku. Cibuľu môžete použiť len žltú - tri kusy. Ja to mám rád skombinovať mladú cibuľku a pór. No nemusí to tak byť. Cibuľu krájame na kolieska a cesnak očistíme a necháme celé strúčiky. Slaninu som zabudol odfotiť - tú pokrájame na 1,5 cm kocky.
-
3
Ak vám ostane koža zo slaniny, tú dáme na spodok hrnca. Na kožu dáme polovicu kapusty aj s nálevom a ideme si pripraviť mäso i zeleninu. Ja som použil hrniec liatinový. Použite taký hrniec, v ktorom sa vám jedlo nepripáli.
-
4
V panvici si opečieme slaninu, aby pustila masť. Tu vyberieme z panvice a na výpeku opečieme chvíľu mäso, aby chytilo vôňu slaniny. Mäso odložíme na bok.
-
5
Teraz dáme do panvice odloženú slaninu aj zeleninu a trochu to vo výpeku podusíme. Tak mäso a zeleninu máme pripravenú, teraz môžeme ukladať všetko do hrnca.
-
6
V hrnci na kapustu dáme vrstvu mäsa, na to zeleninu plus cesnak a na to ešte zvyšok mäsa ak ostalo. Zalejeme pasírovanými paradajkami. Posypeme mletou paprikou.
-
7
Na paradajky pridáme zvyšok kapusty a koreniny, škoricu na vrch. Osolíme podľa toho ako máme kapustu slanú, aby ste nepresolili. Dolejeme vodu po vrch kapusty. Prikryjeme pokrievkou a vložíme do rúry. Zapneme na 200 °C na 70 minút.
-
8
Po tomto čase rúru vypneme a necháme to v nej ešte 30 minút vydýchnuť. Otvoríme a usmeje sa na nás takáto nádhera. Počas pečenia si uvaríme zemiaky alebo pripravíme inú prílohu podľa vlastného želania.
-
9
Naložíme na tanier a na čo ďalej písať, už budete vedieť čo urobiť.
Vďaka za koment. To je dobrý nápad s tou kačicou, ešte ma to nepadlo. Skúsim to aj ja nabudúce. No už teraz viem, že to bude dobré.
Vďaka za koment. Ta chuť je veru dobrá. Ja som sa to naučil robiť podľa deda. No nechcelo sa mi to dusiť, tak som to naložil do hrnca a dal do rúry. Nemusím stáť pri sporáku.
Vďaka za koment. Ja si myslím, že bude chutiť. Nám to veru chutí. Vieš ako to je, kto neskúsi nezistí.
Vďaka za koment. Tak je, sú to samé dobré suroviny. Čo sa týka vitamínu B aj průtahová borovička je vitamín B. No nie? To mi pripomenulo príhodu, keď som robil v Turnove a ubytovaný sme boli ve vesníci Přepeře. Bolo na viac, keď sme došli do hospody a objednali si borovičku a hospodsky sa díval na nás, že nemá. No mal z nás dobrú tržbu. A na štvrtý deň, už na nás kýval na diaľku, keď sme išli večer na pivo. Vstúpili sme dnu a na pulte už bola průtahová borovička z Moravy. On ju začal kvôli nám objednávať. A pointa, že po mesiaci sa ju naučili piť aj domáci. Po roku keď sme sa lúčili, tak nám vystrojil hostinu a ďakoval. Vraj sme mu pozdvihli hospodu na vesnicku mistnosť a tržby sa mu mnohonásobne zdvihli. Tak aj takýto je vitamín B.
Vďaka za koment. Veď o tom to je nahnať chute s dobrým jedlom. Nech aj za oceánom zistia čo je dobré u nás, tak môže chutiť aj na inom konci sveta. Je to jedno z mojich obľúbených jedál. Budem rád ak niekedy skúsiš.
Vďaka za koment. Nie len vyzerá, ale aj je. Pravda pokiaľ máš rád kyslú kapustu. Nie je s tým ani veľa práce.
Vďaka za koment a chválu, ešte ostanem namyslený há - há. Veď sa dá skúsiť aj v menšom hrnci a menej surovín. Čo sa týka jedla mám šťastie, že vyrastal som a žijem v kuchyňach, kde sa dobré varí. Domáce jedla sú predsa najchutnejšie, lebo to sa varí pre seba a rodinu a s láskou.
Vďaka za koment. Pre mňa je to ťažko posudzovať, keď ja nemám problém s paradajkami. No ja si myslím, že asi s tým Ajvarom by to šlo. Šípkový lekvár by som do toho rozhodne nedával. Mne do kyslej kapusty pasujú sušené slivky. No to už nechám na tebe, možno nás všetkých prekvapíš v dobrom. Držím ti palce.
Ďakujem,niečo už vyskúšam.Verím,že mi to vyjde.
Ajvar by šel, také by šlo pokutrovat červenú papriku, přidat trochu zakysané smetany - vyšel by takový dipík, trochu bych osolila, prisladila a případně přidala štipku chilli. Ať se dílo podaří!
Presne to je vynikajuci recept na party s priatelmi, ked si pred prichodom supnem hrniec do rury, rozpravame, popijame a im potom idu oci vyskocit odkial sa ta dobrota vzala.:)))
Vďaka za koment. Mňa by zaujímalo čo je to veganska kačka? Ešte som sa s tým názvom nestretol. Keď tak rozmýšľam veď všetky kačice žerú dážďovky, ryby a slimáky. Toto je druh ktorý žerie len trávu a šrot? Veľa otázok? No hlavne si ma prinútila počas tejto odpovede pozrieť na Google čo je to. Už viem je to Seitanová kačka. Celý život sa učím aj tak zomriem sprostý. Nemal som ani paru čo je to, hlavne som zas múdrejší o čosi. Na také niečo to bude dobré. A čo slanina ani tu nedáš? Tak daj do hrnca aspoň tu kožu zo slaniny a tu potom dáš psovi, nech to má aspoň vôňu. Nič v zlom, len som ostal prekvapený.
Ahoj, je to toto?
Nech aj ja neumrem blba. :-)
Toto som aj ja našiel, asi áno.
Seitan je dobrota z obilí. Konzistencí připomíná maso. Určitě víc než "molitan", tedy sójové kostky. Ale pro tebe to nenenebude. Možná tvoje děti by si to daly a chutnalo by jim. Pravda je, že když člověk nemusí, masa se těžko vzdává. Já raději i ten molitan než louskat cvrčky. Hmyz je teď hodně módní surovina - potravina. To bych raději chleba a vodu.
Nedam ani tu kožu, existuje aj veganska slanina. Uz aj na Slovensku dostat veganske vyrobky Lindy Mc Cartney a poviem ti,ze su vyborne. Mäso nezjem, ale mäsozravcom ho pripravujem. Ja nemôzem krv, zily, mastne... Nie som sektarka, ale zaludok neprijme. Naucila som sa tak varit, ze si pochutia aj nevegani, ale netlacim na pilu, nech si je kazdy, co mu chuti.
Ano, ale nie vsetky vegan vyrobky su dobre! Mam odskusane mnohe a niektore nechcem. Vegan kacku som si grilovala a zjedli mi ju mäsiari.:)))
A samozrejme existuju vsetky verzie mäsa, to len keby nahodou niekto musel mäso obmedzit.)))
Dakujem za odpoved. Myslim, ze tato tema bude cim dalej aktualnejsia. Nie ako modny vystrelok, ale ako jedno z podpornych rieseni liecenia civilizacnych chorob. V mojej rodine mam dva pripady velmi mladych ludi vo veku 21 a 27, ktori boli nuteni prejst na vegansku stravu.
Tak nech Ti ta kacicka chuti a ostan zdrava!
Presne tak, každý nech si dá čo mu chuti. Ja som v Čínskom horoskope pes. Skús dať pred psa granule a mäso, čo si vyberie? Mäso! Môj názor je - načo mám niečo nahrádzať keď to mám prírodne. Aj tak ďakujem za odpoveď.
Dakujem pekne.Podobne.<3
Vďaka za koment. Oplatí sa to skúsiť je to veru dobre. A výhoda je nemusíš stať pri hrnci, ta rúra sa postará o to.
Áno, máš pravdu, samé novoty ale k horšiemu. Dizajnér webu by mal okamžitého padáka, reklama cez pol obrazovky a už je dokonca aj v jednotlivých komentároch... Varecha už nestojím za nič...
chrome.google.com/webstore/detail/adblock-plus-free-ad-bl...
Vďaka za koment. Len som prispel čo mne chutí. Pomyslel som si možno niekomu inšpirácia napovie, čo variť.
Trafila si klinec po hlavičke. @Kimlo - @Nephilin a @Afataga mate pravdu, je to des a hrôza.
Inšpirácie sa vždy hodia, hlavne keď musíš denne niečo vymyslieť, polovička zje čo navarím, ale neporadí " že čo" potom hľadáš inšpirácie keď nevieš kam z konopí. Tvoj recept je jeden z tých čo vie "nakopnúť"
Vďaka za koment. Mne veru inšpirácie veľa krát pomohli. Aj keď si našinec uvarí podľa obsahu domácich surovín a momentálnej chute a tak ako si napísala ho to nakopne.
Vďaka za koment. Už dávno som zistil, že kde je paradajková omáčka, tak tam nám pasuje aj kúsok škorice. Dobre si napísala, že zanechá príjemnú stopu. To som obkukal od starkej.
Vďaka za pekný koment. Som rád, že sa ti recept páči.
No, ono je to i v tom, zda je člověk připojen přes moudrý telefon. Čím chytřejší, tím protivnější... Na na některých stránkách /ČR/ je reklama i přes noťas tak "nasertivní", že aby jeden přečetl postup, musí postupně přes křížky "zabalit" reklamu dlouhou jako psí kšíry. Ta zakrývá text postupu téměř celý.
Tak buď rada. Tie reklamy si aj tak nájdu cestu, kde vyskočiť z ktorého kúta. Šťastný si to človek - závidím.
Máš pravdu a nie len u vás aj v SR je to iste. Niekedy by som ten noťas šlahol kdesi do kúta. A takto si krásne žijeme.
Dobrý deň, "podfuk" nebol podfuk, ale technický problém :) Teraz sme dostali do redakcie info, že tento problém by mal byť už odstránený.
Už jsem se lekla, že dokážu bleskově lajkovat rychleji než světlo. Dávám lajk až teď, jistota je jistota. Prý TP a už byl odstraněný. Vot technika....
Vďaka za koment. Nie len zaujímavý, ale aj chutný.
Aj @Frezia68 na moju odpoveď na @roztlieskavacka naskočilo osem pridaní pekný komentár. Asi duchové. Budem sa báť večer zhasnúť svetlo. Už som sa k tomu vyjadril 2.3.2021 o 15:38.
Haha Možná škriatok, ktorý nedostal sladkosti do košíčku! Něco o tom vím, mám domáceho škriatka.
P.S: Ubrala jsem lajka haji, už jich tam máš jen 7. Můj předchozí koment mi naskočil hned s 6-ti lajkmi. Ale je ten šotek chytrý, moje komenty haji nelajkne.
to zatiaľ neviem či aj chutný :-) musím ochutnať hihi
Vďaka za koment. Tu držkovú mám v merku, no ešte som sa k nej nedopracoval. Ale jedného pekného dňa dôjde aj na ňu. varecha.pravda.sk/recepty/kembe-orbas-drzkova-polievka-fo...
To nie je tá Držková, to je tá stará :-) Pamätáš vravela som ti, že teraz robím inak a že ti dám potom nový recept :-) Tak som ju bola nafotila a tu je recept cesminazuenal.blogspot.com/2021/01/drzkova-polievka-iskembe-corbas...
Dúfam, že ti bude chutiť :-) Ak raz vyskúšaš, daj vedieť. Pozdravujem.
Vďaka za recept.