Plnené husacie stehná
Husacie stehná s chlebovo-paprikovou plnkou
Autor receptu: redakcia
Nedeľný obed bol vždy synonymom toho
najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou, v ktorej
sa akoby spomalil čas. Stôl sa vtedy oblieka
do elegantnejších šiat, ale prím hrá jedlo
pripravované s láskou a nadšením. Nedeľa
praje tradíciám, ale je aj vhodnou príležitosťou
vyskúšať niečo nové. Prečo by to nemohli byť
špeciality z našej hotelovej kuchyne?
4 porcie |
220 minút príprava |
Postup
- Chlebová plnka: Biele pečivo (rožky)
nakrájame na malé kocky, ktoré zvlhčíme
mliekom, pridáme nadrobno pokrájanú červenú
papriku, soľ, korenie a vajíčko, premiešame
a necháme postáť.
- Husacie stehná: Husacie stehná vykostíme,
osolíme a okoreníme, naplníme plnkou
a zvinieme, spevníme ihlou a dáme do
pekáča. Stehná zalejeme olejom tak, aby boli
ponorené. Pečieme v rúre 3 hodiny pri teplote
70 °C.
- Tekvicové pyré: Tekvicu ošúpeme
a zbavíme jadierok. Nakrájame na rovnaké
kúsky, osolíme a pokvapkáme olejom.
Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre pri
140 °C hodinu. Po upečení ešte teplú tekvicu
rozmixujeme a prepasírujeme, dochutíme
podľa potreby a zjemníme maslom.
- Petržlenové krokety: Uvarené
zemiaky roztlačíme, pridáme múku, vajce
a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.
Z cesta tvarujeme guľky, ktoré obalíme v trojobale
a vypražíme v oleji.