Husacia pečeň
Husacia pečeň Torchon
Autor receptu: redakcia
Pripravte si špecialitu hotela Château Béla, ktorú tu podávajú ako pochúťku k dobrému vínu.
5 porcií |
30 minút príprava |
25 minút na 165 °C |
Postup
- Husaciu pečeň očistíme a rozoberieme na väčšie kúsky.
- Dochutíme medom, do ktorého sme pridali lístky tymianu, soľ, čierne korenie a brandy.
- Pečeň zabalíme do alobalu a vložíme do podlhovastej formy na pečenie.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 165 °C asi 20 – 25 minút.
- Necháme vychladnúť a odložíme na 24 hodín do chladu.
- Na pošírovanú hrušku nalejeme do hrnca biele víno a vodu, primiešame trstinový cukor, štipku mletého zázvoru, škorice a povaríme
5 minút. Hrušky ošúpeme, pošírujeme tesne pod bodom varu asi 15 minút, hrušky sa nesmú rozvariť. Podávame k pečeni.