Husacia pečeň

Husacia pečeň Torchon

Autor receptu: redakcia

Pripravte si špecialitu hotela Château Béla, ktorú tu podávajú ako pochúťku k dobrému vínu.

5
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 165 °C

Suroviny

Postup

  1. Husaciu pečeň očistíme a rozoberieme na väčšie kúsky.
  2. Dochutíme medom, do ktorého sme pridali lístky tymianu, soľ, čierne korenie a brandy.
  3. Pečeň zabalíme do alobalu a vložíme do podlhovastej formy na pečenie.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 165 °C asi 20 – 25 minút.
  5. Necháme vychladnúť a odložíme na 24 hodín do chladu.
  6. Na pošírovanú hrušku nalejeme do hrnca biele víno a vodu, primiešame trstinový cukor, štipku mletého zázvoru, škorice a povaríme 5 minút. Hrušky ošúpeme, pošírujeme tesne pod bodom varu asi 15 minút, hrušky sa nesmú rozvariť. Podávame k pečeni.