Hubový perkelt s nokerlami a diviačia fašírka fotorecept
Foto: mracik9
Po včerajšej prechádzke lesom som si doniesla malý košíček húb.Hneď bolo rozhodnuté,bude perkelt,ale môj drahý je skôr na mäsko,tak som mu k tomu urobila Zobraziť celý popisPo včerajšej prechádzke lesom som si doniesla malý košíček húb.Hneď bolo rozhodnuté,bude perkelt,ale môj drahý je skôr na mäsko,tak som mu k tomu urobila fašírku z diviaka,chutilo to výborne,čerstvé huby sú na nezaplatenie.
porcií
príprava
Suroviny
500 - 1000 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
250 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nokerle: | |
500 g |
|
2 ks |
|
podľa potreby |
|
|
|
Fašírky: | |
1 kg |
|
4 ks |
|
1,5 dcl |
|
ČL |
|
ČL |
|
1 ČL |
|
4 ks |
|
na posypanie |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme fašírku.Mäso pomelieme,rožky namočíme v mlieku,pridáme korenie a cesnak,všetko spolu dôkladne zmiešame.Na pracovnú dosku si dáme fóliu,polovicu mäsa rozvaľkáme na plát,ktorý potrieme horčicou, naukladáme polovičky uvarených vajec a pomaly zrolujeme.
-
2
Pomaly prenesieme do vymazaného pekáča,vrch posypeme strúhankou.Pečieme zakryté 45 minút.
-
3
A môžme si pripraviť hubový perkelt.Huby očistíme, pokrájame.
-
4
Necháme ich chvíľu povariť,ocedíme.
-
5
Dáme na cibuľku,ktorú sme na masle opiekli do ružova..Spolu restujeme,okoreníme, osolíme,pridáme červenú papriku a zalejeme smotanou.Chvíľu povaríme.
-
6
Múku,vajíčka, soľ zmiešame a podľa potreby pridáme vodu,aby nám vzniklo nie husté cesto,hádžeme cez haluškár do vriacej vody,scedené môžeme pomastiť troškou masla,aby sa nám nezlepili. Tak môžme servírovať,prajem Vám dobrú chuť.
s hríbikovým perkeltom by mi úplne stačili.
chuť drážidaca dobrota :P
Huby boli na obed z fašírkou, zvýšila aj na večeru z horčicou a chlebíkom :))
A nakoniec je to celkom dobrá kombinácia,skús :))