Hubový perkelt s nokerlami a diviačia fašírka fotorecept

mracik9 - fotkamracik9, 8. júla 2013
Hubový perkelt s nokerlami a diviačia fašírka (fotorecept)
Foto: mracik9

Po včerajšej prechádzke lesom som si doniesla malý košíček húb.Hneď bolo rozhodnuté,bude perkelt,ale môj drahý je skôr na mäsko,tak som mu k tomu urobila Zobraziť celý popisPo včerajšej prechádzke lesom som si doniesla malý košíček húb.Hneď bolo rozhodnuté,bude perkelt,ale môj drahý je skôr na mäsko,tak som mu k tomu urobila fašírku z diviaka,chutilo to výborne,čerstvé huby sú na nezaplatenie.

5
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

500 - 1000 g
50 g
1 ks
250 ml
Nokerle:
500 g
2 ks
podľa potreby
Fašírky:
1 kg
4 ks
1,5 dcl
 ČL
 ČL
1 ČL
4 ks
 na posypanie
2 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme fašírku.Mäso pomelieme,rožky namočíme v mlieku,pridáme korenie a cesnak,všetko spolu dôkladne zmiešame.Na pracovnú dosku si dáme fóliu,polovicu mäsa rozvaľkáme na plát,ktorý potrieme horčicou, naukladáme polovičky uvarených vajec a pomaly zrolujeme.

    Hubový perkelt s nokerlami a diviačia fašírka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pomaly prenesieme do vymazaného pekáča,vrch posypeme strúhankou.Pečieme zakryté 45 minút.

    Hubový perkelt s nokerlami a diviačia fašírka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A môžme si pripraviť hubový perkelt.Huby očistíme, pokrájame.

    Hubový perkelt s nokerlami a diviačia fašírka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme ich chvíľu povariť,ocedíme.

    Hubový perkelt s nokerlami a diviačia fašírka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme na cibuľku,ktorú sme na masle opiekli do ružova..Spolu restujeme,okoreníme, osolíme,pridáme červenú papriku a zalejeme smotanou.Chvíľu povaríme.

    Hubový perkelt s nokerlami a diviačia fašírka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Múku,vajíčka, soľ zmiešame a podľa potreby pridáme vodu,aby nám vzniklo nie husté cesto,hádžeme cez haluškár do vriacej vody,scedené môžeme pomastiť troškou masla,aby sa nám nezlepili. Tak môžme servírovať,prajem Vám dobrú chuť.

    Hubový perkelt s nokerlami a diviačia fašírka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

dandulka
Mňam , mňam , mňam . Veľmi dobré si navarila. Už ma tu dávno nič také neoslovilo ,ako tvoje jedlo. Divinu nemáme, ale urobím to z iného mäsa. Na nedeľu. Ďakujem.
kabanoska
Veľmi chutné jedlo. Dala by som si to bez tej fašírky. Tie nokerdele
s hríbikovým perkeltom by mi úplne stačili.
izabella929
to je ale poriadne bomba...) veľmi kalorický a veľmi chutne vyzerajúci tanier.-)))) úžasné spojenie....
sracz
... ja nie som prieberčivý, zjem všetko, "za šorom" a to platí aj pre Tvoje nádherne skombinovanú "papanicu" milá @mracik9 - sem s ňou!
mracik9
dandulka,ďakujem,potešenie na mojej strane,ten nedeľný obed bude určite fajnový, aj bez tej diviny :))
mracik9
kabanoska,ja som to otočila na dvakrát,aj bez tej fašírky, to ti bolo žúžo :))
mracik9
izabella929,kalórie,nekalórie,keď to je taká dobrotka z tých čerstvých húb,no neurob to,dúfam že bude ešte jedná hubová sezóna :))
mracik9
sracz,aj by som Ťa pozvala na takú dobrotu,ale si na môj vkus trošku ďaleko,tak Ti to posielam aspoň na obrázku,pekný deň :))
pusta
tak toto by mi veľmi chutilo, dobre zladené suroviny, krásne fotky, výborný popis, vynikajúci recept.
chuť drážidaca dobrota :P
afataga
to si musela mat poriadny kos, ked sa ti tam zmestil aj diviak :-) ja by som si to tiez dala bez fasirky, uzivala by som si hubovu chut a fasirku by som si dala na veceru
mracik9
pusta,ďakujem,hoci ta fašírka tam nemusela byť,chutilo to spolu výborne :))
mracik9
afataga,diviak už čakal doma :))
Huby boli na obed z fašírkou, zvýšila aj na večeru z horčicou a chlebíkom :))
rea1
takúto fašírku s vajcovým okom sme mali minulý týždeň. ale tá hubová omáčka ma priam za srdce chytila! s maslovými nokerlami a posypané trochou petrželovej vňate - dievča moje šikovné, celkom slušne by som sa "obžrala". mám ešte minuiloročné sucháče v mrazničke, nebude to celkom to pravé, orechové ale spravím. bez fašírky, bez diviaka, bez vajca - len huby, halušky a ja. :-))))
denyany
aj ja slintám nad tvojim receptom. určite by som si dala z fašírky - diviačiu som ešte nejedla, ale prednosť by som dala tým hubám s haluškami.musím pozrieť, či nejaké huby neobjavím v mrazáku...
mracik9
rea1,ani ti neviem vypovedať s akou chuťou som to jedla,tomu sa nedá nič prirovnať,hubové je všetko dobré a ešte keď si ich sama nazbieraš,jednoducho dobrota :))
mracik9
denyany,ta fašírka je niečo podobné ako bravčová,ale tie huby si vieš určite predstaviť,tá smotanová chuť, super dobručká mňamka :))
irenaw
tiež by som si to podelila, ale ochutnala by som všetko. vyzerá to výborne a vyhráva foto č.3 :-)
mracik9
irenaw,ono ani deliť nebolo treba,perkeltu bolo málo,asi tak 2 litre a fašírka tak na dva dni,no a to foto,máš pravdu,radosť pozerať :))
evanaaa
Robievam hubový perkelt, či paprikáš, ale bez mäsa, k fašírke by som spravila zemiaky a mám dve jedlá, akosi mi tie chute nepasujú, tiež by som si dala oboje zvlášť, ale neznamená to, že to nie je dobré, aj dobre to vypadá, ale.....
mracik9
evanaaa,všetky vaše názory a chute beriem,len na začiatku som písala o tom ako to vzniklo,sľuby sa musia plniť,tak asi preto ta fašírka.
A nakoniec je to celkom dobrá kombinácia,skús :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia