Hubový perkelt s nokerlami a diviačia fašírka (fotorecept)

Autor receptu: mracik9

Po včerajšej prechádzke lesom som si doniesla malý košíček húb.Hneď bolo rozhodnuté,bude perkelt,ale môj drahý je skôr na mäsko,tak som mu k tomu urobila fašírku z diviaka,chutilo to výborne,čerstvé huby sú na nezaplatenie.

5
porcií
60 minút
príprava

Postup

  1. Najprv si pripravíme fašírku.Mäso pomelieme,rožky namočíme v mlieku,pridáme korenie a cesnak,všetko spolu dôkladne zmiešame.Na pracovnú dosku si dáme fóliu,polovicu mäsa rozvaľkáme na plát,ktorý potrieme horčicou, naukladáme polovičky uvarených vajec a pomaly zrolujeme.
  2. Pomaly prenesieme do vymazaného pekáča,vrch posypeme strúhankou.Pečieme zakryté 45 minút.
  3. A môžme si pripraviť hubový perkelt.Huby očistíme, pokrájame.
  4. Necháme ich chvíľu povariť,ocedíme.
  5. Dáme na cibuľku,ktorú sme na masle opiekli do ružova..Spolu restujeme,okoreníme, osolíme,pridáme červenú papriku a zalejeme smotanou.Chvíľu povaríme.
  6. Múku,vajíčka, soľ zmiešame a podľa potreby pridáme vodu,aby nám vzniklo nie husté cesto,hádžeme cez haluškár do vriacej vody,scedené môžeme pomastiť troškou masla,aby sa nám nezlepili. Tak môžme servírovať,prajem Vám dobrú chuť.