Hubový perkelt s nokerlami a diviačia fašírka fotorecept

mracik9 - fotkamracik9, 8. júla 2013
Hubový perkelt s nokerlami a diviačia fašírka (fotorecept)
Foto: mracik9

Po včerajšej prechádzke lesom som si doniesla malý košíček húb.Hneď bolo rozhodnuté,bude perkelt,ale môj drahý je skôr na mäsko,tak som mu k tomu urobila fašírku z diviaka,chutilo to výborne,čerstvé huby sú na nezaplatenie.

5
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

500 - 1000 g
50 g
1 ks
250 ml
Nokerle:
500 g
2 ks
podľa potreby
Fašírky:
1 kg
4 ks
1,5 dcl
 ČL
 ČL
1 ČL
4 ks
 na posypanie
2 PL
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme fašírku.Mäso pomelieme,rožky namočíme v mlieku,pridáme korenie a cesnak,všetko spolu dôkladne zmiešame.Na pracovnú dosku si dáme fóliu,polovicu mäsa rozvaľkáme na plát,ktorý potrieme horčicou, naukladáme polovičky uvarených vajec a pomaly zrolujeme.

    Hubový perkelt s nokerlami a diviačia fašírka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pomaly prenesieme do vymazaného pekáča,vrch posypeme strúhankou.Pečieme zakryté 45 minút.

    Hubový perkelt s nokerlami a diviačia fašírka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A môžme si pripraviť hubový perkelt.Huby očistíme, pokrájame.

    Hubový perkelt s nokerlami a diviačia fašírka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme ich chvíľu povariť,ocedíme.

    Hubový perkelt s nokerlami a diviačia fašírka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme na cibuľku,ktorú sme na masle opiekli do ružova..Spolu restujeme,okoreníme, osolíme,pridáme červenú papriku a zalejeme smotanou.Chvíľu povaríme.

    Hubový perkelt s nokerlami a diviačia fašírka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Múku,vajíčka, soľ zmiešame a podľa potreby pridáme vodu,aby nám vzniklo nie husté cesto,hádžeme cez haluškár do vriacej vody,scedené môžeme pomastiť troškou masla,aby sa nám nezlepili. Tak môžme servírovať,prajem Vám dobrú chuť.

    Hubový perkelt s nokerlami a diviačia fašírka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

20 komentárov k receptu
Mňam , mňam , mňam . Veľmi dobré si navarila. Už ma tu dávno nič také neoslovilo ,ako tvoje jedlo. Divinu nemáme, ale urobím to z iného mäsa. Na nedeľu. Ďakujem.
izabella929,kalórie,nekalórie,keď to je taká dobrotka z tých čerstvých húb,no neurob to,dúfam že bude ešte jedná hubová sezóna :))
tak toto by mi veľmi chutilo, dobre zladené suroviny, krásne fotky, výborný popis, vynikajúci recept.
chuť drážidaca dobrota :P
to si musela mat poriadny kos, ked sa ti tam zmestil aj diviak :-) ja by som si to tiez dala bez fasirky, uzivala by som si hubovu chut a fasirku by som si dala na veceru
takúto fašírku s vajcovým okom sme mali minulý týždeň. ale tá hubová omáčka ma priam za srdce chytila! s maslovými nokerlami a posypané trochou petrželovej vňate - dievča moje šikovné, celkom slušne by som sa "obžrala". mám ešte minuiloročné sucháče v mrazničke, nebude to celkom to pravé, orechové ale spravím. bez fašírky, bez diviaka, bez vajca - len huby, halušky a ja. :-))))
aj ja slintám nad tvojim receptom. určite by som si dala z fašírky - diviačiu som ešte nejedla, ale prednosť by som dala tým hubám s haluškami.musím pozrieť, či nejaké huby neobjavím v mrazáku...
rea1,ani ti neviem vypovedať s akou chuťou som to jedla,tomu sa nedá nič prirovnať,hubové je všetko dobré a ešte keď si ich sama nazbieraš,jednoducho dobrota :))
denyany,ta fašírka je niečo podobné ako bravčová,ale tie huby si vieš určite predstaviť,tá smotanová chuť, super dobručká mňamka :))
irenaw,ono ani deliť nebolo treba,perkeltu bolo málo,asi tak 2 litre a fašírka tak na dva dni,no a to foto,máš pravdu,radosť pozerať :))
Robievam hubový perkelt, či paprikáš, ale bez mäsa, k fašírke by som spravila zemiaky a mám dve jedlá, akosi mi tie chute nepasujú, tiež by som si dala oboje zvlášť, ale neznamená to, že to nie je dobré, aj dobre to vypadá, ale.....
evanaaa,všetky vaše názory a chute beriem,len na začiatku som písala o tom ako to vzniklo,sľuby sa musia plniť,tak asi preto ta fašírka.
A nakoniec je to celkom dobrá kombinácia,skús :))

Pridaj komentár k receptu: