Hubový krém
Michal Kružic
šéfkuchár z Premium – business hotel Bratislava, 9. marca 2014
šéfkuchár z Premium – business hotel Bratislava, 9. marca 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
1
porcia
porcia
20 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
20 g |
|
1 strúčik |
|
1 hrsť |
|
1 hrsť |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
10 ml (alebo koňak) |
|
20 g |
|
2 PL (alebo bujón) |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 krajec |
|
20 g (eidam) |
|
1 čl |
|
Postup
-
1
Na masle orestujeme roztlačený cesnak, pridáme očistené a nasekané huby, na kocky nakrájanú červenú cibuľu, poriadne osolíme a okoreníme, ochutnáme a ak sme spokojní, malú časť odložíme. Do hrnca pridáme brandy, koňak alebo kvapku vína, pridáme premytú ryžu, bobkový list a poriadne dusíme a podlievame vývarom
- 2
Kým sa polievka varí, premiešame kyslú smotanu s citrónovou kôrou a kvapneme do nej aj trochu šťavy. Osolíme, okoreníme a odložíme. Z polievky vyberieme bobkové listy a rozmixujeme ju dohladka.
- 3
Chlieb opečieme na platni a potrieme cesnakom. Odložené huby zmiešame so syrom a uložíme na chlieb. Hrianky dáme zapiecť do rúry a podávame s polievkou, na ktorú sme kvapli zarobenú kyslú smotanu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A to, čo je tmavé, nie je zhorená hrianka, ale hrianka natretá zmesou z húb a potom zapecená - huby tomu dajú tmavú farbu.
pekný večer tebe i @Marcello vi prajem :-)
Michal Kružic sa nedá vyznačiť, teda sa otázku ani nedozvie? a mi na ňu neodpovie?
Poraďte, kto vie...
Môže to byť nejaký zo zlatistých olejov, možno aj trifľový, určite nie tekvicový, ale aj tak by ma zaujímalo, ktorý šéfkuchár použil.
rada by som sa odpoveď dozvedela, ale kým nie, tak ja si ju odkladám do KK s poznámlou, že príležitostne urobím s olejom s bielou trifľou :-)
ale to ty sám vieš najlepšie :-)
úprimne o tebe?
považujem ťa za veľmi rozumného, logického, otvoreného, úprimného človeka - čo na srdci, to na jazyku, čo mne imponuje. :-)
trošku síce neotesaného, ale to sa časom a nadobudnutými skúsenosťami a vekom vybrúsi.
fundament máš dobrý.
skoro som nedúfala...
Ja si svoju chybu priznam a som otvoreny vsetkym nazorom .
Methi, keby to tak nemalo byt tak to tam nedam mal som cas to zmenit vies vsetok ten humbuk, fotograf a cas co som stravil kym som to pripravil a nakoniec tam dam nieco co nechcem
Je to tak ako som chcel a prijimam tvoju kritiku a dakujem ti za nu
pametaj aj ta presolena polievka sa este da zachranit len si to musis priznat.
Prajem vsetko dobre ;)