Hubový krém

Autor receptu: redakcia

1
porcia
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na masle orestujeme roztlačený cesnak, pridáme očistené a nasekané huby, na kocky nakrájanú červenú cibuľu, poriadne osolíme a okoreníme, ochutnáme a ak sme spokojní, malú časť odložíme. Do hrnca pridáme brandy, koňak alebo kvapku vína, pridáme premytú ryžu, bobkový list a poriadne dusíme a podlievame vývarom
  2. Kým sa polievka varí, premiešame kyslú smotanu s citrónovou kôrou a kvapneme do nej aj trochu šťavy. Osolíme, okoreníme a odložíme. Z polievky vyberieme bobkové listy a rozmixujeme ju dohladka.
  3. Chlieb opečieme na platni a potrieme cesnakom. Odložené huby zmiešame so syrom a uložíme na chlieb. Hrianky dáme zapiecť do rúry a podávame s polievkou, na ktorú sme kvapli zarobenú kyslú smotanu.