Hubový krém
Autor receptu: redakcia
1 porcia |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Na masle orestujeme roztlačený
cesnak, pridáme očistené
a nasekané huby, na kocky nakrájanú
červenú cibuľu, poriadne
osolíme a okoreníme, ochutnáme
a ak sme spokojní, malú
časť odložíme. Do hrnca pridáme
brandy, koňak alebo kvapku vína,
pridáme premytú ryžu, bobkový
list a poriadne dusíme a podlievame
vývarom
- Kým sa polievka varí, premiešame
kyslú smotanu s citrónovou
kôrou a kvapneme do nej aj trochu
šťavy. Osolíme, okoreníme
a odložíme. Z polievky vyberieme
bobkové listy a rozmixujeme
ju dohladka.
- Chlieb opečieme na platni
a potrieme cesnakom. Odložené
huby zmiešame so syrom a uložíme
na chlieb. Hrianky dáme
zapiecť do rúry a podávame
s polievkou, na ktorú sme kvapli
zarobenú kyslú smotanu.
|