Hubový koláč s cviklovým carpacciom

Autor receptu: redakcia

6
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Postup

  1. Huby nakrájame na rezance a orestujeme na cibuľke a cesnaku, pridáme soľ, korenie a rozmarín. V miske nakrájame chlieb na malé kocky, pridáme doň žĺtky, pažítku, kurkumu a vyšľahané bielky. Všetko premiešame.
  2. Formu na pečenie potrieme maslom a vysypeme strúhankou. Zmes vylejeme do formy a dáme piecť na 20 minút pri 160°C.
  3. Uvarenú, očistenú cviklu nakrájame na kolieska, ktoré namarinujeme balzamikovým octom, tymianom, olivovým olejom, soľou a cukrom. Odložíme na 24 hodín do chladničky. Koláč vyberieme z formy, nakrájame na trojuholníky a ukladáme ho na cviklové kolieska – carpaccio.