Hubová polievka
Hubová polievka pre dušu
Autor receptu: dogagador
Keď som bola dieťa, neznášala som
kyslú kapustu v akejkoľvek forme,
teda ani kapustnicu. Ani tu
vianočnú. A tak moja mama začala
robiť vianočnú hubovú, ktorú mal u
nás každý rád.
4-6 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 100 °C |
Postup
- Umyte susene huby nechat namocene aspon 12 hodin. Zliat, oplachnut a dat varit. Baby portobello umyt, nakrajat, pridat k susenym a spolu uvarit.
- Z oleja a muky urobit zasmazku, v nej do sklovita podusit nadrobno nakrajanu cibulu, pridat korenie, majoran, tymian, petrzlenovu vnat, sol a 1/4 cajovej lyzicky mletej cervenej papriky.
- Takto hotovu zasmazku naliat do vriacej vody, v ktorej sa varia huby.
- Prevarit a pridat podla mnozstva polievky 2-3 lyzice tarhone, uvarit do makka.
- Na zaver do hotovej polievky podla moznosti pridat nadrobno nakrajanu cerstu petrzlenovu, pripadne zelerovu vnat.
- PS: Mala som uzasne vonave susene huby, neuvaritelne, drevite. Rozmixovala som ich na prasok a ked nemam susene huby, ktore davam kvoli chuti a voni, pridam do varenia portobella 1 kopcitu polievkovu lyzicu huboveho prasku a polievka je uzasna.