Hubová polievka

Hubová polievka pre dušu

Autor receptu: dogagador

Keď som bola dieťa, neznášala som kyslú kapustu v akejkoľvek forme, teda ani kapustnicu. Ani tu vianočnú. A tak moja mama začala robiť vianočnú hubovú, ktorú mal u nás každý rád.

4-6
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 100 °C

Postup

  1. Umyte susene huby nechat namocene aspon 12 hodin. Zliat, oplachnut a dat varit. Baby portobello umyt, nakrajat, pridat k susenym a spolu uvarit.
  2. Z oleja a muky urobit zasmazku, v nej do sklovita podusit nadrobno nakrajanu cibulu, pridat korenie, majoran, tymian, petrzlenovu vnat, sol a 1/4 cajovej lyzicky mletej cervenej papriky.
  3. Takto hotovu zasmazku naliat do vriacej vody, v ktorej sa varia huby.
  4. Prevarit a pridat podla mnozstva polievky 2-3 lyzice tarhone, uvarit do makka.
  5. Na zaver do hotovej polievky podla moznosti pridat nadrobno nakrajanu cerstu petrzlenovu, pripadne zelerovu vnat.
  6. PS: Mala som uzasne vonave susene huby, neuvaritelne, drevite. Rozmixovala som ich na prasok a ked nemam susene huby, ktore davam kvoli chuti a voni, pridam do varenia portobella 1 kopcitu polievkovu lyzicu huboveho prasku a polievka je uzasna.