Karí ryža
Karí ryža

Hrozienková karí ryža s kešu a ananásom fotorecept

stanci11 - fotkastanci11, 11. mája 2017
Hrozienková karí ryža s kešu a ananásom (fotorecept)
Foto: stanci11

Prehrabala som svoju kopu receptov, že reku, vyskúšam niečo nové :) A pustila som sa do karí tak trošku na sladko. Podľa časopisu "Pošli recept" je to príloha k indickým pokrmom, ale ja som si z toho spravila výborný samostatný chod.

1
porcia
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
pol hrste
pol hrste
1 ks
podľa chuti
1 ČL
1/2 ČL
1 kúsok
2 kúsky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jazmínovú ryžu som prepáchla dva krát vriacou vodou, prehodila do kastrólika, pridala karí, rascu, škoricu a klinčeky a trochu soli.

    Hrozienková karí ryža s kešu a ananásom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zaliala som skoro dvojnásobkom vody a varila 10 minút.

    Hrozienková karí ryža s kešu a ananásom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po 10 minútach som odstavila a nechala zakryté postáť ešte ďašlích 10 minút - všetká voda by sa mala vsiaknuť do ryže. Ja som mala určite viac vody ako bolo treba, takže nabudúce "od oka" uberiem, aby bola ryža menej lepivá.

    Hrozienková karí ryža s kešu a ananásom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V medzičase som si namočila hrozienka a nasekala kešu. Hrozienka som potom tiež nakrájala na drobnejšie.

    Hrozienková karí ryža s kešu a ananásom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vo woku som si orestovala cibuľku na troške oleja a keď začala mäknúť pridala som nasekané hrozienka aj kešu. Krátko som orestovala a prihodila som hotovú ryžu.

    Hrozienková karí ryža s kešu a ananásom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Už som to spolu len premiešala, prehriala a odstavila. Na ozdobu by sa bolo zišlo ešte pár celých kešu, ale došli, takže som "nečančala" :D Inak jeden krát som ju mala takúto samotnú, a do práce som si pripravila už aj "vynovenú" verziu s ananásom. Jedno aj druhé bolo fantastické. Možno ste takúto nasládlu karí ryžu zažili v indických reštauráciách, možno nie - ak nie, pripravte si doma, môže vás prekvapiť, aká je chutná :)

    Hrozienková karí ryža s kešu a ananásom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
@stanci11 , veľa skvelých surovín si použila takže výsledok môže byť iba veľmi chutné jedlo.-)moja susedka tiež často používa výraz:,,, idem skúsiť niečo nové,,, jej manžel ju hneď zastaví...juj len nič nové neskúšaj, lebo zase budem hladovať...))
@Stanci11 pěkný recept a určitě si podle Tebe udělám jako páteční jídlo. Jen se zeptám. Jasmínovou rýži používáme často a kupujeme v e-shopu s asijskými surovinami. Nepřekrývá trochu tu chuť rýže curry ? Nevím uvidím až vyzkouším, zajímavá kombinace.
Ďakujem všetkým za komentáre :)
@Kecemis , a vieš že hej? to pikantné by šlo! :)

@Izabella929 , to poznám z domu "radšej klasika, tam nemáš kde šlapnúť vedľa" :D

@Klukodvody - máš pravdu, chuť jasmínky by vynikla viac bez toho curry, ale v tomto recepte nemám pocit že je to silnejšie curry na škodu :)

Pridaj komentár k receptu: