Hrianky s hráškovým pyré
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 29. júla 2022
mesačník Varecha, 29. júla 2022
Foto: Shutterstock
Hráškové pyré je zaujímavou prílohou ku grilovanému mäsu, ale výborne chutí aj na hrianke.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Mrazený hrášok vysypeme do hrnca, prilejeme smotanu a varíme na miernom ohni asi 5 minút.
- 2
Čerstvú mätu a lístok bazalky najemno nasekáme a zmiešame s panenským olivovým olejom.
- 3
Do uvareného hrášku primiešame maslo a rozmixujeme. Dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením.
- 4
Krajce chleba opečieme na panvici, grile alebo v toastovači. Nanesieme pyré a pokvapkáme bylinkovým olejom. Dozdobíme cherry paradajkami.
Tiež pyré:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu