Hráškové pyré
Hráškové pyré

Hrianky s hráškovým pyré

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 29. júla 2022
Hrianky s hráškovým pyré
Foto: Shutterstock

Hráškové pyré je zaujímavou prílohou ku grilovanému mäsu, ale výborne chutí aj na hrianke.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

400 g mrazený
50 ml (33 %)
2 stonky (čerstvá)
1 lístok
2 PL
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrazený hrášok vysypeme do hrnca, prilejeme smotanu a varíme na miernom ohni asi 5 minút.

  2. 2

    Čerstvú mätu a lístok bazalky najemno nasekáme a zmiešame s panenským olivovým olejom.

  3. 3

    Do uvareného hrášku primiešame maslo a rozmixujeme. Dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením.

  4. 4

    Krajce chleba opečieme na panvici, grile alebo v toastovači. Nanesieme pyré a pokvapkáme bylinkovým olejom. Dozdobíme cherry paradajkami.

Diskusia k receptu