Hrášková polievka

Hráškový krém s parmezánovými krutónmi

Autor receptu: hame

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku a cesnak domäkka. Prisypeme rozmrazený hrášok a zalejeme ho hydinovým vývarom. Pridáme jednu nasekanú chilli papričku bez semienok a krátko povaríme. Nakoniec polievku dochutíme soľou a korením.
  2. Základ rozmixujeme tyčovým mixérom na hladký krém. Prilejeme sladkú smotanu a povaríme ešte asi 2 minúty.
  3. Bagetu nakrájame na kolieska, potrieme maslom a posypeme nastrúhaným parmezánom. Rozložíme na plech, vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a zapečieme dozlatista.
  4. Hráškový krém podávame s parmezánovými krutónmi, ozdobený kyslou smotanou, kolieskami chilli papričky a nasekanou petržlenovou vňaťou.