Hrášková polievka
Hráškový krém s parmezánovými krutónmi
Autor receptu: hame
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku a cesnak domäkka. Prisypeme rozmrazený hrášok a zalejeme ho hydinovým vývarom. Pridáme jednu nasekanú chilli papričku bez semienok a krátko povaríme. Nakoniec polievku dochutíme soľou a korením.
- Základ rozmixujeme tyčovým mixérom na hladký krém. Prilejeme sladkú smotanu a povaríme ešte asi 2 minúty.
- Bagetu nakrájame na kolieska, potrieme maslom a posypeme nastrúhaným parmezánom. Rozložíme na plech, vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a zapečieme dozlatista.
- Hráškový krém podávame s parmezánovými krutónmi, ozdobený kyslou smotanou, kolieskami chilli papričky a nasekanou petržlenovou vňaťou.
|