Hráškové halušky s bryndzou a nakladaným kalerábom
šéfkuchár Hotela Lomnica v Tatranskej Lomnici, 21. júla 2021
Foto: Hotel Lomnica
Halušky patria ku klasickým jedlám našej kuchyne. Tradičný spôsob ich prípravy však možno inovovať a použiť suroviny, ktoré majú práve sezónu – napríklad rôzne Zobraziť celý popisHalušky patria ku klasickým jedlám našej kuchyne. Tradičný spôsob ich prípravy však možno inovovať a použiť suroviny, ktoré majú práve sezónu – napríklad rôzne druhy zeleniny či bylinky. Známym receptom dajú úplne iný šmrnc.
porcie
príprava
Suroviny
Halušky: | |
450 g (mrazený) |
|
200 ml |
|
20 g |
|
15 g |
|
15 g |
|
1 ks |
|
400 g |
|
100 ml |
|
200 g |
|
Nakladaný kaleráb: | |
500 g |
|
500 ml |
|
15 g |
|
85 g |
|
100 ml |
|
štipka |
|
Mätové pesto: | |
50 g |
|
50 ml |
|
Na dozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Hrášok prevaríme v 200 ml vody, pridáme špenát, rozmixujeme a pyré schladíme. Potom do pyré pridáme soľ, cukor, vajce a polohrubú múku. Vypracujeme cesto, z ktorého vo vriacej vode urobíme halušky. Po uvarení ich schladíme.
- 2
Na nakladaný kaleráb dáme všetky ingrediencie na nálev do hrnca a prevaríme. Kaleráb očistíme, orežeme šupu a narežeme na 1 mm tenké plátky, ktoré dáme do zaváracieho pohára. Zalejeme horúcim nálevom a dáme sterilizovať aspoň na 10 minút.
- 3
Mätové listy otrháme a rozmixujeme spolu s olejom na jemné pesto.
- 4
Halušky prehrejeme so smotanou a osolíme podľa chuti. Servírujeme v hlbšom tanieri, posypeme rozmrvenou bryndzou a kúskami nakladaného kalerábu. Pokvapkáme mätovým pestom a posypeme podrvenými lyofilizovanými malinami.
Tiež halušky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu